Islamic Republic of Iran

 

بازدید هیئت وزارت امور خارجه هلند از محل فعالیت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران و قدردانی از حمایت از مصرف کنندگان بهبودیافته مواد مخدر

   



تهران، 22 آذر 1402 - آقایان روتگر فرانسن و تیم گودسمید، افسران ارشد سیاستگزاری ایران در وزارت امور خارجه هلند، اخیراً از کارگاه اشتغالزایی یاس در تهران بازدید کردند. این بازدید از طریق ستاد مبارزه با مواد مخدر هماهنگ شد و نماینده ستاد مبارزه با مواد مخدر، جناب آقای علیرضا لشگری، و نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، آقای الکساندر فدولوف، و کارکنان این دفتر در این بازدید حضور داشتند. هدف از این بازدید بررسی فرصت‌ های همکاری بالقوه و آشنایی با ابتکارات موفق این کارگاه در حمایت از بهبود یافتگان از مصرف مواد بود.

کارگاه اشتغال یاس فضایی تحول آفرین است که بطور موثر از زنان سرپرست خانوار، زنان و مردان جوانی که بر مصرف مواد غلبه کرده‌اند، حمایت می­کند. این کارگاه نه تنها فرصتی را برای افراد فراهم می کند تا مهارت ­های جدیدی کسب کنند، بلکه آنها را برای کسب درآمد از طریق تولید طیف وسیعی از لباس های زیر با استفاده از وسایل خیاطی، توانمند می­سازد. با این حال، اهمیت کارگاه فراتر از اشتغال است؛ این کارگاه به عنوان یک جامعه­ی پرورش دهنده عمل می­کند که به افرادی که دستخوش چالش­ های مهمی در زندگی شده­اند، آموزش می­دهد و به آن ­ها کمک می کند.

کارکنان کارگاه اشتغال یاس با تقویت همکاری و مشارکت در تولید لباس ‌های زیر، نه تنها درآمدی پایدار را برای خود و خانواده‌شان تضمین می‌کنند، بلکه به طور فعال در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مشارکت می‌کنند. تمرکز قابل ستایش این کارگاه بر ارائه آموزش و حمایت به طور خاص به زنان سرپرست خانوار که با مردان مصرف کننده مواد ازدواج کرده‌اند و همچنین زنان و مردان جوان در مسیر بهبودی، این کارگاه را متمایز کرده است. این افراد اغلب با موانع بزرگی برای اشتغال مواجه می‌شوند و برای یافتن شغل معنادار تلاش می­کنند. با شناخت این چالش‌ ها، کارگاه اشتغال­زایی یاس تلاش می­کند تا محیطی را ایجاد کند که در آن پرسنل ضمن کسب مهارت های جدید، بتوانند از نظر شخصی و حرفه ای نیز رشد کنند.

آقایان روتگر فرانسن و تیم گودسمید که تحت تاثیر کار قابل توجه انجام شده توسط مرکز و تعهد بی دریغ آن برای حمایت از بهبود یافتگان از مصرف مواد قرار گرفته بودند، از دستاوردهای کارگاه اشتغالزایی یاس در طول بازدید خود تمجید کردند. آنها تأثیر قابل توجه این کارگاه را بر زندگی افرادی که بر مصرف مواد مخدر پیروز شده­اند، اذعان کردند و بر اهمیت چنین طرح‌هایی در تسهیل بازگشت و ادغام مجدد آنها در جامعه تأکید کردند.

این بازدید همچنین فرصتی برای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران برای کنکاش تجربیات موفق هلند در این زمینه و بررسی فرصت های همکاری­ ها در آینده بود. دولت هلند که به دلیل رویکردهای نوآورانه‌اش در حمایت از جمعیت ‌های آسیب‌پذیر شهرت دارد، به مشارکت در انجام فعالیت­ هایی برای تقویت بیشتر سیستم ‌های حمایتی موجود برای بهبودیافتگان از مصرف مواد در ایران، ابراز علاقه کرد.

کارگاه اشتغالزایی یاس نمونه ­ای است درخشان از اینکه چگونه تلاش ­های هدفمند می­تواند زندگی افراد را متحول و شمول اجتماعی را تقویت کند. بازدید هیئت هلندی بر اهمیت همکاری­ های بین‌المللی برای تشریک مساعی و به اشتراک گذاری بهترین شیوه­ ها برای بهبود زندگی بهبود یافتگان از مصرف مواد در ایران و فراتر از آن تاکید کرد.

برنامه مشارکت کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای ایران (2026 - 2023) در اجرای فعالیت­ ها و همکاری با همتایان ملی نقش بسزایی داشته است و این دفتر به حمایت از همتایان ملی در اجرای ابتکارات و برنامه‌ های خود در زمینه مواد مخدر و جرم ادامه می دهد.