Islamic Republic of Iran

 

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، کارکنان سازمان‌های مردم نهاد را برای اجرای آزمایشی طرح پیشگیری از مصرف مواد میان زنان و جوانان به عنوان گروه‌های در معرض آسیب ، آموزش می‌دهد.

Opening ceremony: Mr. Mohammad Birjandi, Director General of the Civil society Organisations and Public Participation Department of DCHQ, first from left; and Ms. Dorotha Magdalena Berezicki, First Secretary of the Embassy of the Federal Republic of Germany, second from right

مراسم افتتاحیه: آقای محمد بیرجندی، مدير كل دفتر توسعه مشاركت هاي مردمي و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر، نفر اول سمت چپ؛ و خانم دوروتا مگدلنا برزیکی، دبیر اول سفارت جمهوری فدرال آلمان، نفر دوم سمت راست

تهران، ۱۱ مرداد ۱۳۹۶. دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران٬ ۳ کارگاه آموزشی متوالی را برای کارشناسان ۸ سازمان مردم نهاد٬ با موضوع پیشگیری از مواد مخدر میان زنان و جوانان در معرض آسیب ایرانی و افغان٬ از ۳ تا ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ برگزار کرد. این کارگاه آموزشی هفت روزه٬ با هدف اجرای مجدد طرح‌های آزمایشی میان گروه‌های در معرض آسیب و با حمایت مالی سخاوتمندانه‌ی جمهوری فدرال آلمان برگزار گردید.
مراسم افتتاحیه، با حضور دبیر اول سفارت جمهوری فدرال آلمان، سرکار خانم دوروتا مگدلنا برزیکی، در سوم مرداد ٬۱۳۹۶ با هدف گردهم آوردن کارشناسان و مؤسسات فعال در حوزه ی کاهش تقاضای مواد مخدر، برگزار گردید. این فعالیت به‌هنگام، با هدف پیشگیری از مواد مخدر میان جوانان و زنان توسط سازمان‌های مردم‌نهاد مورد استقبال ستاد مبارزه با مواد مخدر و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد واقع شد.

در سخنرانی مراسم افتتاحیه، جناب آقای محمد بیرجندی، مدير كل دفتر توسعه مشاركت هاي مردمي و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران از هر فرصتی جهت حضور فعال با رویکرد علمی سازمان‌های مردم‌نهاد به عنوان پیشگامان حوزه‌ی مواد، از طریق افزایش آگاهی و توانمندی جمعیت در معرض خطر، استقبال می‌کند. در ادام، نماینده‌ی کشور حامی، سرکار خانم برزیکی افزود: مسئله‌ی مقابله با مواد غیرقانونی برای دولت من بسیار مهم است. بسیار خشنودم که ما توانستیم با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در این کارگاه همکاری داشته باشیم چراکه فکر می‌کنم فراهم نمودن ابزار لازم برای سازمان‌های مردم‌نهاد جهت تحقق آرمان‌های آن‌ها، امری ضروری است.

این کارگاه با انگیزه‌ی افزایش توان سازمان‌های مردم‌نهاد منتخب٬ جهت اجرای آزمایشی بسته‌های آموزشی در چند ماه آینده در بین ۲ قشر در خطر، که دو سال پیش ترجمه و تهیه شده بودند، شروع به فعالیت نمود ولی هدف اصلی آن، آشنایی افراد فعال در حوزه با مطالب حساس، اصول روان‌شناختی حاکم بر بسته‌ها و روش‌ها و رویکردهایی با بیشترین بازدهی بود.

مسئله‌ی مواد، امری بحرانی در کشورهای در حال توسعه است. جمهوری اسلامی ایران، با واقع شدن در کانال‌های اصلی ترانزیت قاچاق مواد غیرقانونی تحت تأثیر معضل مواد قرارگرفته ‌است. زنان و جوانان ایرانی و افغان، به ویژه همسران معتادان و کودکان کار، بیش از پیش در معرض این مواد قرار دارند. این کارگاه تحت زیر برنامه‌ی 3 از برنامه کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، IRN/Z78 : پیشگیری از مصرف مواد مخدر، درمان٬ توان‌بخشی و مراقبت‌های مربوط به HIV، با هدف کاهش تقاضای مواد، بهبود سلامت عمومی و عواقب اجتماعی سوء‌ مصرف مواد، حمایت از زنان، کودکان و خانواده‌ها و اجتماعات در برابر مواد هماهنگ و اجرا شد.

۷ سازمان مردم‌نهاد منتخب، باید طرح‌های آزمایشی بیان‌شده را در تهران، شهریار، مشهد و بوشهر اجرا کنند که هزینه‌های مربوط به این اجرا توسط جمهوری فدرال آلمان تأمین شده است. ۳ روز اول این کارگاه آموزشی، مختص آشنایی شرکت کنندگان با اصول جلوگیری از مصرف مواد، آموزش و تسهیلگری بود. در ۴ روز بعدی، برای کارشناسان سازمان‌های مردم‌نهاد شرکت کننده در کارگاه، فرصت تمرین دروس منتخب، بر اساس دستورالعمل‌های موجود در بسته فراهم شد. این بخش صرفاً نوعی شبیه‌سازی از آنچه شرکت‌کنندگان در ماه‌های آتی تجربه می کنند، بود و نه تنها فرصت تمرین روش‌های بیان‌ شده را فراهم نمود، بلکه کفایت کارشناسان در اجرای بسته‌ها را نیز بررسی کرد. همچنین نکات ریز ذکر شده در این بخش، آموزشگران را با فعالیت‌های طرح‌ها مانوس کرد. یکی از شرکت کنندگان در انتهای کارگاه اظهار داشت: این کارگاه آموزشی بسیار کاربردی بود و من در حال حاضر بسیار به خودم برای هدایت گروه‌های آموزشی جلوگیری از مصرف مواد در میان جوانان و زنان مرکز خود اطمینان دارم.