Islamic Republic of Iran


تهران ميزبان افغانستان و پاكستان براي جلسه كنترل موادمخدر

خرداد 1390 - مسئولان ارشد موادمخدر جمهوري اسلامي ايران، افغانستان و پاكستان روز 10 خرداد 1390 گرد هم آمدند تا همكاري­هاي خود در زمينه مبارزه با موادمخدر در چارچوب ابتكار سه جانبه كه توسط دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد تسهيل شده است را تقويت نمايند.

اين جلسه كه به ميزباني ستاد مبارزه با موادمخدر جمهوري اسلامي ايران و دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در ايران تشكيل شد، يكي از سلسله جلساتي است كه در ابتكار سه جانبه براي گفتگو در مورد تهديد­هاي كنوني موادمخدر، راه­كارهاي منطقه اي مبارزه با موادمخدر و ابزار­هاي عملياتي براي ارتقاء همكاري­هاي سه جانبه پيش بيني شده است. ابتكار سه جانبه در سال 2007 به منظور تقويت همكاري­هاي نيروي­هاي انتظامي مبارزه با موادمخدر جمهوري اسلامي ايران، افغانستان و پاكستان ايجاد شد. دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد به عنوان دبيرخانه اين ابتكار اجراي همكاري­هاي فني و جمع آوري كمك هاي مالي را تسهيل مي كند. تا كنون اين ابتكار به ايجاد سطح بي سابقه اي از همكاري­ها در زمينه كنترل موادمخدر در بين سه كشوركمك كرده است.

در خلال اين جلسه، آقاي آنتونينو دلئو نماينده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوري اسلامي ايران ضمن تبريك به دولت­هاي سه كشور از تلاش­هاي خستگي ناپذير پليس مبارزه با موادمخدر و نيرو­هاي مرزي براي مبارزه با قاچاق موادمخدر تقدير كرد. آقاي دلئو به نقل از دبير اجرايي دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد، آقاي يوري فدوتوف تاييد كرد كه " كشور هاي شما اولين خط دفاع در برابر جريان عظيم موادمخدر است كه امنيت تمام منطقه و فراتر از آن را تهديد كرده است. خيلي از نيرو­هاي انتظامي و ماموران مرزي شما و همچنين شهروندان عادي جان خود را در راه مبارزه با قاچاق موادمخدر از دست داده اند. اين هزينه بسيار بالايي است و ما براي از دست دادن آنها به سوگ مي نشينيم."

مسئولان ارشد مبارزه با موادمخدر كه در اين جلسه شركت كردند، بار ديگر تعهد خود را براي گسترش ظرفيت كاري واحد برنامه­ريزي مشترك در تهران(محلي كه براي تبادل اطلاعات و اطلاعات ويژه ايجاد شده است) و برگزاري عمليات مشترك مبارزه با موادمخدر تاييد كردند. سه كشور تا كنون ده عمليات مشترك در مناطق مرزي مشترك خود انجام داده اند كه به انهدام و دستگيري قاچاقچي ها و كشف مقدار قابل توجهي موادمخدر كه به مقصد منطقه و فراتر از آن حمل مي شد، منجر شده است. اين مسئولان همچنين توافق كردند تا قدم­هاي بيشتري براي كنترل و مديريت مرز­ها بردارند. سه كشور با تصديق چالش­هاي بي سابقه امنيتي كه توسط قاچاقچيان موادمخدر ،خصوصا در مناطق مرزي، ايجاد شده است از دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد تقاضا كردند تا سطح حمايت­هاي خود براي رسيدن به هدف منطقه اي كنترل موادمخدر را افزايش دهد. بدين منظور توافق شد ابتكار سه جانبه به عنوان جزء اصلي برنامه منطقه اي دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد تلقي شود.

آقاي دلئو اظهار داشت:" دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد براي ايجاد چنين تحول مهمي كه مي تواند به مبارزه با يكي از بزرگترين مشكلات كنترل موادمخدر در جهان كمك كند، به خود مي بالد". وي از سه كشور درخواست كرد تا همكاري­هاي خود را افزايش دهند و وعده داد كه دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد به كمك­هاي خود از جمله جمع­آوري كمك­هاي مالي حمايت كنندگان بين المللي ادامه خواهد داد. اجراي ابتكار سه جانبه يكي از اولويت ­هاي برنامه كشوري دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد براي جمهوري اسلامي ايران است: يكي از اجزاء خاص اين برنامه كه پاسخ منطقه اي براي مبارزه با قاچاق موادمخدر و پيش­ساز ها از/به افغانستان است از كمك هاي سخاوتمندانه دولت دانمارك برخوردار شده است.