دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد از تشریک مساعی در سطح منطقه به ویژه در حوزه کاهش تقاضای مواد حمایت می کند
افتتاحیه با حضور نماینده مقیم سازمان ملل ، نماینده دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد در ایران و سفیر افغانستان در ایران به همراه 150 شرکت کننده از بخش های دولتی و غیر دولتی از ایران، افغانستان، پاکستان، قزافستان، قرقیزستان، تاجیکستان ، ازبکستان و ترکمنستان 19 بهمن 1393 - نشست مشورتی و آموزشی مدیریت مصرف محرک های نوع آمفتامین، متخصصین سازمانهای دولتی و غیردولتی از غرب و جنوب آسیا را برای یک کارگاه سه روزه در تهران گرد هم آورد. هدف از این کارگاه، آموزش متخصصین کشورهای منطقه در حوزه مدیریت مشکل نوظهور محرک های نوع آمفتامین است. این کارگاه آموزشی توسط شبکه سازمانهای غیردولتی کاهش تقاضای مواد و کاهش آسیب آسیا (ادنا)، ستاد محترم مبارزه با مواد مخدر، سازمان بهزیستی کشور و دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد در ایران تحت برنامه منطقه¬ای برای افغانستان و کشورهای همسایه برگزار شد.
مراسم افتتاحیه با خوش آمدگویی دکتر علیرضا جزینی، معاون دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، آغاز شد. جناب آقای جزینی در سخنان خود از مدیریت مصرف محرک ها به عنوان اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر نام بردند و افزودند که دسترسی آسان و قیمت پایین این ماده تأثیر قابل توجهی بر رشد سریع مصرف آن در سراسر جهان داشته است.
آقای لیک بونوات، نماینده دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد در ایران در سخنرانی افتتاحیه خود اظهار داشتند که محرک ها، دومین رتبه را در مصرف مواد غیر قانونی در جهان دارند و مرکز و جنوب آسیا بازاری نو ظهور برای این مواد تلقی می شوند. ایشان افزودند که با در نظر گرفتن این تغییر الگوی مصرف، پاسخی مناسب نیز باید به کار گرفته شود. ایشان اذعان داشتند که از زمان تأسیس دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد در ایران در سال 1999 تا کنون، این دفتر از پیشبرد فعالیتهای کاهش تقاضای مواد و کاهش آسیب و حضور سازمانهای غیر دولتی در این حوزه در سطح ملی و منطقهای حمایت کرده است. آقای بونوات اضافه کردند که ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز از حضور سازمانهای غیر دولتی در حوزه کاهش تقاضای مواد و کاهش آسیب حمایت می کند و سازمانهای غیردولتی در ایران در حوزه های مختلف کاهش تقاضای مواد و کنترل اچ.آی.وی فعال هستند.
کمیته سازمانهای غیر دولتی وین درحوزه مواد بر اهمیت نقش سازمانهای غیر دولتی تأکید کردند و توضیح دادند که کمیته سازمانهای غیر دولتی وین درحوزه مواد در صدد است صدای سازمانهای غیر دولتی را به جلسه اختصاصی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حوزه مواد که در سال 2016 برگزار خواهد شد، برساند. معاون کاهش تقاضا و مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران به تغییر الگوی مصرف اشاره کردند و ابراز امیدواری کرند که این کارگاه سه روزه به متخصصان برای مدیریت مصرف محرک ها کمک کند. دکتر پرویز افشار همچنین به تجربیات ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در حوزه کاهش تقاضای مواد اشاره نمودند و بیان داشتند که این تجربیات در خلال کارگاه در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت. افتتاحیه با سخنرانی آقای دکتر همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی کشور که بر اهمیت رویکرد جامعه محور و همچنین اهمیت اطلاعات صحیح و اطلاع رسانی در سطح جامعه و ارزش نهادن بر برنامه های ارتقاء آگاهی تأکید داشتند، خاتمه یافت.
پس از افتتاحیه، کارگاه آموزشی با حضور متخصصین سازمانهای دولتی و غیردولتی از افغانستان، ايران، قرقيزستان، پاكستان، تاجيكستان، تركمنستان و ازبكستان ادامه آغاز شد.
|
|