بازديد سفراي كشورهاي آسه آن و مكزيك از واحد اطلاعات مالي ايران به ابتكار دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد
3 ژوئيه 2014- جمهوري اسلامي ايران به علت قرار گرفتن در يكي از مسير هاي اصلي ترانزيت مواد مخدر، انگيزه زيادي براي يافتن و مسدود كردن جريان هاي مالي به دست آمده از قاچاق مواد مخدر و ديگر جرائم دارد. بنابراين اين كشور همواره شركت فعالانه اي در همكاري هاي منطقه اي و بين المللي در زمينه مبارزه با پولشويي داشته است. بخش مهمي از اين همكاري ها در چارچوب فعاليت هاي مشترك با برنامه هاي كشوري و منطقه اي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد صورت گرفته است. واحد اطلاعات مالي وزارت امور اقتصادي و دارايي جمهوري اسلامي ايران كه در سال 2010 با كمك هاي فني دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ايران تأسيس شد، ركن اصلي اين همكاري هاي منطقه اي و بين المللي بوده است.
در تاريخ 11 ژوئن 2014، سفراي كشورهاي عضو اتحادیه ملل جنوب شرق آسیا موسوم به "آسه آن" و همچنين سفير مكزيك در ايران از واحد اطلاعات مالي بازديد كردند. اين بازديد به ابتكار دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و واحد اطلاعات مالي و با هدف معرفي نقش و كاركردهاي واحد اطلاعات مالي و فراهم آوردن زمينه اي براي آشنايي نزديك تر سفراي اين كشورها با فعاليت هاي گسترده جمهوري اسلامي ايران در زمينه مقابله با پولشويي و تأمين مالي تروريسم، صورت گرفت. اين جلسه همچنين فرصتي فراهم كرد تا حاضرين به تبادل افكار و يافتن راههاي ممكن همكاري در حوزه مبارزه با پولشويي و تأمين مالي تروريسم بپردازند.
آقاي ليك بونوات، نماينده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد طي اين نشست در سخنان خود ، به نقش فعال دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ايران در تسهيل همكاري واحد اطلاعات مالي با همتايان خود در ديگر كشورها در سطح منطقه اي و بين المللي اشاره كرد. ايشان به عنوان نمونه به نقش اين دفتر در برنامه ريزي نشست هاي ابتكار سه جانبه واحدهاي اطلاعات مالي ايران، افغانستان و پاكستان و همچنين تسهيل شركت نمايندگان ايران در رويدادهاي مرتبط با مبارزه با پولشويي و تروريسم در سطح منطقه اي و بين المللي اشاره كرد. به علاوه آقاي بونوات همكاري با واحد اطلاعات مالي براي ارزيابي عملكرد اين سازمان را از جمله برنامه هاي آينده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ايران برشمرد.
مدير كل واحد اطلاعات مالي، آقاي احمد آبادي نيز در اين ديدار به ارائه خلاصه اي از عملكرد اين واحد و تاريخچه فعاليتهاي آن و با تأكيد بر حضور فعال واحد اطلاعات مالي ايران در عرصه هاي بين المللي و منطقه اي، از امضاي چندين موافقتنامه ميان ايران و ديگر كشورها براي همكاري در زمينه مبارزه با پولشويي و تأمين مالي تروريسم خبر داد. به علاوه ايشان تمايل خود را براي گسترش همكاري ها با كشورهاي عضو اتحادیه ملل جنوب شرق آسیا در زمينه مبارزه با پولشويي و تأمين مالي تروريسم ابراز داشتند.
در ادامه، سفراي حاضر در جلسه ضمن ابراز تمايل بالاي كشورهاي متبوع خود براي همكاري با ايران در زمينه مبارزه با پولشويي و تأمين مالي تروريسم، به طرح سؤالاتی از جمله در خصوص نقش واحد اطلاعات مالي در جمع آوري اطلاعات در مورد متهمان ايراني در ديگر كشورها، ساختار حقوقي واحد اطلاعات مالي ايران و شيوه همكاري اين نهاد با سازمان هاي بين المللي از جمله دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، پرداختند كه در جلسه پاسخ لازم داده شد.
اين اجلاس با بازديد از مركز آموزش رايانه اي واحد اطلاعات مالي كه تأسيس آن در همكاري نزديك با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ايران، صورت گرفته است، پايان پذيرفت. اين مركز با بهره گيري از دوره هاي آموزشي تخصصي كه در اختيار دارد، نقش مهمي در به روز رساني و ارتقاء دانش و ظرفيت ملي در زمينه مبارزه با پولشويي و تأمين مالي تروريسم داشته است بطوریکه تا كنون بيش از 500 كارشناس داخلي و 50 كارشناس خارجي، اين دوره هاي آموزشي را گذرانده و موفق به كسب گواهينامه مشترك دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و واحد اطلاعات مالي شده اند.
سفراي محترم كشورهاي برونئي، اندونزي، مالزي، مكزيك، فيليپين و همچنين كاردار سفارت ويتنام در اين بازديد شركت داشتند. به علاوه نمايندگاني از بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران و سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، در اين ديدار حضور به هم رساندند.
The Ambassadors at the Computer-based Training Centre |