Islamic Republic of Iran

 

حمایت دفتر UNODC در فعالیت‌های کاهش عرضۀ مواد مخدر

   

تهران، ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۴ میلادی (برابر با 03 مرداد‌‌‌ماه 1403) - دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) در جمهوری اسلامی ایران، طی مراسم رسمی، چهار (4) دستگاه تشخیص مواد مخدر را که با حمایت مالی سخاوتمندانۀ دولت ژاپن تأمین شده بود، در محل ستاد مبارزه با مواد مخدر تهران، تحویل داد.

این دستگاه‌ها که جهت کنترل طیف گسترده‌ای از قاچاق مواد مخدر، به‌ویژه در مرزهای شرقی ایران با افغانستان استفاده خواهند شد، تحت زیربرنامۀ ۱ برنامۀ مشارکت کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (۲۰۲۳-۲۰۲۶) تأمین شده‌اند. این مراسم رسمی با حضورارزشمند عالی‌جناب سفیر تاماکی تسوکادا، سفیر محترم کشور ژاپن در ایران، به‌عنوان نمایندۀ دولت ژاپن انجام شد که در سال‌های اخیر نیز از فعالیت‌های دفتر UNODC در زمینۀ کاهش عرضۀ مواد مخدر حمایت کرده است.

عالی‌جناب سفیر تاماکی تسوکادا، سفیر ژاپن، آمادگی خود را برای حمایت از همکاری سه‌جانبه بین جمهوری اسلامی ایران،                       دفتر UNODC و دولت ژاپن ابراز کرد. ایشان همچنین به دستاوردهای موفقیت‌آمیز جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و اظهار داشتند که سطح فعالیت‌ها و کشفیات توسط ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر بسیار چشمگیر است.

آقای الکساندر فدولوف، نمایندۀ کشوری دفتر UNODC در ایران، در سخنان خود در این مراسم رسمی از سفیر ژاپن به دلیل حمایت مالی از فعالیت‌های این دفتر تشکر کرد و اظهار داشت که دفتر UNODC رابطۀ مستحکمی با دولت ایران برقرار کرده و از نیازهای آموزشی و فنی سازمان‌های مبارزه با مواد مخدر و نهادهای نظارتی آگاه است، و در صورت فراهم بودن حمایت­های مالی از سوی کشورهای حامی مالی برای تامین نیازهای فنی آمادگی دارد. ایشان همچنین به فعالیت‌های اخیر دفتر UNODC در سال جاری از جمله تأمین دستگاه‌‌‌‌‌‌‌‌های تشخیص مواد مخدر اشاره کرد، و باتوجه‌به روند روبه‌رشد قاچاق متامفتامین تولید شده در افغانستان، بر اهمیت حمایت از تجهیز نهادهای مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد.

در این مراسم رسمی، دکتر مهدی جواهری، مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر از سفیر ژاپن و نمایندۀ کشوری دفتر UNODC در ایران تشکر کرد و به نقش هماهنگ­کنندۀ ستاد مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و تصریح کرد که تمامی نهادها و سازمان‌های تحت مدیریت ستاد مبارزه با مواد مخدر مصمم و متحد در مبارزه با مواد مخدر هستند که نیازمند حمایت و توجه جهانی است.

***
برای دریافت اطلاعات بیشتر
خانم سوگند بابایی،
دستیار برنامۀ دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد جمهوری اسلامی ایران
تلفن: 81 - 77 83 87 88 21 98+
 پست الکترونیکی: sougand.babaei@un.org