حضور دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد ایران در سیزدهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد
|
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران در سیزدهمین کنگره سالانه بین المللی دانش اعتیاد که از 30 مرداد تا 1 شهریور ماه 1398 در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، شرکت کرد.
هر ساله کنگره بین المللی علوم اعتیاد، دانشمندان و متخصصان اعتیاد را از ایران و سراسر جهان گرد هم می آورد.
این کنگره که با همکاری چندین دانشگاه و انستیتو، به ویژه دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود، شامل سخنرانی هایی از طرف کارشناسان و محققان مختلف و همچنین نشستها و کارگاه های آموزشی متعددی در زمینه دانش اعتیاد میباشد. در کنگره دانش اعتیاد امسال همچنین جوایزی برای تقدیر از دستاوردهای 35 محقق اعتیاد ایرانی به آنها اهدا گردید.
"به سوی تصمیم گیری های علم محور" موضوع کنگره امسال بود که توسط دبیر علمی کنگره، دکتر آفرین رحیمی موقر ارائه شد. دکتر رحیمی موقر که مدیریت مرکز ملی مطالعات اعتیاد ایران (INCAS) را نیز عهده دار میباشد، در سخنرانی خود از همه شرکت کنندگان دعوت کرد تا تصمیم گیری معتبر علم محور را در فعالیتهای خود بگنجانند. وی موضوع امسال کنگره را به عنوان یک رویکرد اصولی برای جمع آوری وقایع و استفاده از تکنیک های تصمیم گیری منطقی تعریف کرد و همچنین به استفاده ناكافی از چنین رویكردهای تصمیم گیری در كشور اشاره نمود.
در مراسم افتتاحیه، پروفسور رضا ملک زاده، از دانشگاه علوم پزشکی تهران، یافته های اخیر تیم خود را در مورد ارتباط بین مصرف تریاک و تعدادی از موارد سرطان از جمله سرطان گلو به اشتراک گذاشت. آقای الكساندر فدولف، نماینده كشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، و از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه، با تأکید برتعهد دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای همکاری با شرکای ایرانی خود برای مبارزه با اعتیاد به مواد مخدر در کشور، قدردانی عمیق خود و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد را نسبت به تمرکز کنگره بر رویکرد مبتنی بر شواهد به منظور پرداختن به مشکل اعتیاد به مواد مخدر، ابراز کرد.
|
این کنگره همچنین سخنرانیهای مقامات مسئول ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران را دربرداشت. در مراسم افتتاحیه دکتر سعید منتظرالمهدی، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد کنترل مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، درسخنان خود در رابطه با وضعیت فعلی اعتیاد به مواد مخدر در ایران، فرصت های جدیدی را برای تحقیقات و درمان مواد مخدر نام بردند. در ادامهی کنگره، دکتر حمید صرامی، مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، درباره آینده مواد مخدر و اعتیاد به مواد مخدر در ایران تأکید کرد که در صورت عدم مداخله، میزان عرضه و تقاضا برای مواد مخدر در ایران طی 5 سال آینده افزایش خواهد یافت.
از دیگر سخنرانان اصلی کنگره، دکتر ودیح مألوف، هماهنگ کننده برنامه جهانی پیشگیری از مواد مخدر و شعبه سلامت در دفتر مرکزی مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، بود که در صحبت های خود به برنامه های مهارت های خانواده، که توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و با کمک کارشناسان دانشگاه منچستر و دانشگاه آیووا، برای کودکان و خانواده ها تهیه شده اند، اشاره کرد. هدف از این برنامه ها پیشگیری سوء مصرف مواد و سایر پیامدهای منفی اجتماعی است که از جمله برنامه های مورد بحث، برنامه خانواده های توانا میباشد. این برنامه که برای خانواده هایی در مناطق پر چالش، تهیه شده است، در آسیا، آفریقا و آمریکای مرکزی به صورت آزمایشی اجرا شده است و پاییز امسال در ایران اجرا خواهد شد. در کنگره امسال، دكتر گلاره مستشاری، كارشناس ارشد كاهش تقاضای مواد مخدر در سازمان ملل متحد ایران، نیز از جمله مجریان جلسه ای بود كه در آن محققان جوان مطالب خود در زمینه مطالعات اعتیاد در میان زنان ایرانی را ارائه می دادند.