Islamic Republic of Iran

 این اعلامیه مطبوعاتی در لینک زیر قابل دسترس است:
https://unis.unvienna.org/unis/en/pressrels/2021/unisnar1451.html

 سرویس اطلاع رسانی سازمان ملل متحد

این یک سند رسمی نیست و صرفاً برای اطلاع رسانی می باشد.

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد استراتژی موا مخدر صنعتی را برای پیشگیری از بحران جهانی معرفی می کند


وین، 19 نوامبر (سرویس اطلاع رسانی سازمان ملل) – دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در پاسخ به مشکل روز افزون مواد مخدر صنعتی در سر تا سر دنیا، برای حمایت از کشورها در پرداختن به این وضعیت یک استراتژی جدید معرفی کرد.

 

معرفی این استراتژی جدید در لحظه ای حساس انجام شد. تعداد مواد روانگردان جدید نوظهور در بازارهای مواد مخدر در دهه گذشته تا شش برابر افزایش داشت و به رکورد بالای بیش از یک هزار ماده منحصر به فرد در سال 2020 رسید. کشفیات سالانه محرک های نوع آمفتامین در سال 2019 تا 64 درصد افزایش داشت، در حالی که مرگ و میر ناشی از اختلال مصرف مواد شبه افیونی تا 71 درصد در طول دهه گذشته افزایش داشته است.

 

بر اساس تجربیات و درس های آموخته دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در سال های گذشته در پرداختن به بحران مواد شبه افیونی، این استراتژی جدید مواد مخدر صنعتی چهارچوبی متوازن و جامع بر پایه علم ارائه می دهد.

 

با توجه به چالش هایی که برای زنان و جوانان وجود دارد، تأکید ویژه ای در پاسخ های مبتنی به علم برای این گروه خواهد شد.

 

به گفته خانم غادا والی، مدیر اجرائی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، که در رویداد ویژه کمیسیون مواد مخدر معرفی این استراتژی سخن می گفت، "هم اکنون زمانی است تا با اقدام بر پایه علم بحران مواد مخدر صنعتی را متوقف کنیم." وی همچنین گفت: "با تمرکز بر علم، و سرمایه گذاری بر هشدار زود هنگام، ما می توانیم زندگی ها را نجات دهیم، از سلامت و توسعه پایدار در جوامعمان محافظت کنیم و به پیشگیری از بحران بعدی کمک کنیم."

 

این استراتژی بر چهار "حوزه عمل" متمرکز خواهد بود: همکاری های بین المللی و چند جانبه گرائی، هشدار زود هنگام نسبت به تهدیدهای مواد مخدر صنعتی نوظهور، پاسخ های سلامت مبتنی بر علم، و مداخلات ضد مواد مخدر.

 

همه گیری کووید 19 و عواقب آن این چالش ها را دو چندان کرده است، همانطور که سختی های اقتصادی و نابرابری های فزاینده، مردم را به سوی مکانیسم های سازگاری خطرناک سوق داده است.

 

یک مددکار سلامت در آفریقا، جائی که تقریباً نیمی از تمام کشورها مصرف غیر داروئی، کشفیات و یا قاچاق ترامادول که یک مسکن شبه افیونی است را گزارش داده اند، هشدار داد که: "افراد جوانی که در تلاش برای کنار آمدن با فقر هستند، به مواد شبه افیونی روی می آورند."  

 

در رویداد کمیسیون مواد مخدر برای معرفی این استراتژی، شرکت کنندگان شنیدند که مرگ و میر ناشی از سومصرف مواد مخدر در ایالات متحده در طی 12 ماه تا آوریل 2021، 30 درصد افزایش داشت، که طبق ارقام استانی از مرکز ملی آمار سلامت، علت آن بیشتر به خاطر مواد  شبه افیونی بوده است.

 

زنانی که مواد مصرف می کنند هم با مشکلات ویژه ای، از جمله عدم دسترسی به خدمات سلامت بر اساس جنسیت و درمان مصرف، موانع بر سر راه دسترسی به خدمات موجود، انگ اجتماعی و ترس از تحریم های حقوقی ممکن در رابطه با مصرف مواد و/ یا از دست دادن حضانت کودکان در حین درمان رو به رو هستند.

 

این استراتژی جدید، از طریق فرآیندها، دانش و شواهد مبتنی برعلم، به قانون گذاران در معرفی استراتژی ها و جهت گیری های مؤثرسیاست برای توقف تولید و قاچاق مواد صنعتی، و فراهم آوردن دسترسی به درمان در بخش های مختلف جهان کمک می کند.

 

یکی از مصرف کنندگان مواد مخدر در اروپا، که خوشبختانه به موقع موفق به دریافت درمان شد، گفت: "من فکر می کردم که همه منتظرند تا ما بمیریم."

 

اقدام سریع علیه معضل مواد مخدر صنعتی می تواند تضمین کند که دیگران به طور مشابه احساس رها شدن نکنند.

 

***
برای آشنائی بیشتر با استراتژی مواد مخدر صنعتی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد به لینک زیر مراجعه کنید:
https://syntheticdrugs.unodc.org/syntheticdrugs/en/strategy.html

*****
برای اطلاع بیشتر می توانید تماس بگیرید:
برایان هنسفورد
رئیس بخش حمایتگری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد
موبایل: 3225-1458 (699-43+)
آدرس پست الکترونیک: brian.hansford@un.org