تبدیل شکستها به پیروزی: با احتساب زندانها
5 مرداد 1391 - در حاشیه بیست و یکمین کنفرانس بینالمللی ایدز در واشنگتن، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد جلسهای را با عنوان " تبدیل شکستها به پیروزی: با احتساب زندانها" برگزار کرد تا بر فوریت ایجاد پاسخهای ملی به ایدز که شامل افراد در زندانها نیز میشوند تأکید کند.
در این جلسه، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد خلاصهای از خط مشی مشترکی تحت عنوان "پیشگیری ، درمان و مراقبت از اچآیوی در زندان و سایر محیطهای بسته: یک بسته جامع برای مداخلات" را معرفی کرد. این خلاصه که توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، سازمان جهانی کار و برنامه توسعه سازمان ملل نوشته شده است، بسته جامعی از 15 روش مداخله جهت پرداختن به موضوع اچآیوی در محیط زندان را پیشنهاد میدهد.
این 15 روش مداخله عبارتند از: 1) اطلاعات، آموزش و ارتباط؛ 2) آزمایش اچآیوی و مشاوره؛ 3) درمان، مراقبت و حمایت؛ 4) پیشگیری، تشخیص و درمان سل؛ 5) پیشگیری از انتقال اچآیوی از طریق مادر به کودک؛ 6) برنامههای توزیع کاندوم؛ 7) پیشگیری و درمان عفونتهای منتقله جنسی؛ 8) پیشگیری از خشونت جنسی؛ 9) درمان وابستگی به مواد مخدر؛ 10) برنامههای سرنگ و سوزن؛ 11) واکسن، تشخیص و درمان هپاتیت ویروسی؛ 12) پیشگیری پس از مواجهه؛ 13) پیشگیری از انتقال از طریق خدمات پزشکی و دندانپزشکی؛ 14) پیشگیری از انتقال از طریق خالکوبی، سوراخ کردن و سایر اشکال رخنه به پوست؛ 15) محافظت از کارمندان در برابر خطرات کاری.
در حالی که تجارب مداخلات زندان از آفریقا، اروپا و آمریکای لاتین ارائه میشد، برخی از مداخلات به شرکت کنندگان نشان داده شد.
آقای کریستین کرول، هماهنگ کننده جهانی اچآیوی/ایدز، در سخنرانی مقدماتی خود مروری جهانی از اچآیوی در زندان را ارائه داد و اشاره کرد که آسیب پذیری اچآیوی در زندانها علل چند عاملی دارد که نیاز به پاسخهای متفاوت و دخالت بخشهای مدیریت زندان، حقوق بشر، عدالت کیفری، سلامت شغلی، سلامت عمومی و سیاستهای جنسیتی دارد.
معاون کمیسیون خدمات زندان کنیا، خانم ماری چپکونگا مطالبی را از یک بررسی در زندانهای کنیا ارائه داد که نشان میداد شیوع اچآیوی در میان زندانیان از میانگین کشوری بالاتر است و اعمال جنسی خطرناک، مصرف مواد مخدر در میان زندانیان و شکافهای موجود در خدمات سلامت زندان چالشهای جدی در پیشگیری و مراقبت از اچآیوی به شمار میروند.
معاون کمیسیون بر اهمیت پایهریزی خط مشی زندان، قانونگذاری و برنامهها بر اساس شواهد تجربی تأکید کرد.
دکتر پروفسور هاینو اشتوور از دانشکده بهداشت و مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم کاربردی فرانکفورت بررسی مفصلی از دو مداخله این بسته یعنی درمان وابستگی به مواد و برنامه سوزن و سرنگ در زندانها را ارائه داد. هر دو این مداخلات جهت فراهم آوردن خدمات به مصرف کنندگان مواد طراحی شدهاند.
دکتر رودریگو زیلی هانوینکل از دپارتمان بیماریهای منتقله جنسی، ایدز و هپاتیت ویروسی در وزارت بهداشت برزیل، تجربه برزیل در اجرای پیشگیری انتقال از مادر به کودک در زندان و حفظ میزان پایین انتقال را ارائه داد. او بر چالشهایی تأکید کرد که با فراهم آوردن چنین خدماتی در زندان در مقایسه با استراتژیهایی که برای جمعیت عادی در نظر گرفته میشوند همراه است.
خانم آلیس اودرائوگو، مدیر برنامه اچآیوی/ایدز و جهان کار سازمان کار جهانی تأکید کرد که محیط کاری امن و سالم در زندان در حفاظت از حقوق و سلامت کارمندان زندان و زندانیان حیاتی است. این با دخیل شدن و حفاظت از ایمنی شغلی و سلامت کارمندان زندان که نقش اصلی در ارتقای پیشگیری از اچآیوی و سل در زندان را دارند، آغاز میشود.
برای اطلاعات بیشتر:
پیشگیری ، درمان و مراقبت از اچ آی وی در زندان و سایر محیطهای بسته: یک بسته جامع برای مداخلات
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و اچ آی وی و ایدز