Islamic Republic of Iran

 

ابتکار میثاق پاریس: سرمایه گذاری در خانواده ها برای پیشگیری و درمان مؤثر مصرف مواد مخدر

  

وین (اتریش)، 3 دی 1399 (23 دسامبر 2020) – یک رویکرد مؤثر، جامع و مبتنی بر شواهد نسبت به پیشگیری و درمان افراد با اختلالات مصرف مواد مخدر و سایر مواد – در راستای استانداردهای بین المللی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی پیرامون پیشگیری از مصرف مواد (2018) و استانداردهای بین المللی درمان اختلالات مصرف مواد (2020) – برای سلامت میلیون ها انسان در سر تا سر جهان حیاتی است.

این مسئله به ویژه در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط، که مداخلات برای پرداختن به آسیب پذیری در سنین مختلف رشد موفق بوده اند، صادق است. یک پاسخ جامع نگر و درمان و مراقبت نیز مهم هستند، که دومی شامل برنامه های بهبود و مراقبت های روانی – اجتماعی می شود.

ساختار خانواده نمایانگر استحکام در بسیاری از جوامع است، و غالباً منبع اصلی رفاه اجتماعی، فیزیکی و عاطفی می باشد. بنابراین، وقتی صحبت از اقدامات پیشگیرانه و ارائه خدمات درمانی برای نوجوانان با اختلالات مصرف مواد می شود، دخیل کردن شبکه های خانواده حائز اهمیت است. مداخلات خانواده محوربرای ایجاد جوامعی مقاوم نسبت به مواد مخدر و جرم، حیاتی است.

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای بیش از یک دهه از این رویکرد حمایت کرده است، و برای ارتقای مهارت های مداخلات خانواده در بیش از 30 کشور دنیا تلاش کرده است. همانطور که ثابت شده است، تلاش پیرامون مهارت های خانواده برای ایجاد ارتباط مؤثر، پیوند مثبت، و همچنین کنترل و نظارت متناسب با سن، و در عین حال پیشگیری از عواقب منفی بر جامعه و سلامت مؤثر است.

پیرو تلاش های پیشگیرانه، ساختار خانواده با مساعدت و مداخلات درمانی با هدف قرار دادن جوانان با مشکلات مصرف مواد ادغام شده است.
اجلاس کارگروه میثاق پاریس در حمایت از رکن چهارم اعلامیه وین اخیراً در وین در تاریخ 26-25 آذر 1399 (16-15 دسامبر 2020) برای پرداختن به موضوع "سرمایه گذرای بر خانواده ها برای درمان و پیشگیری مؤثر از مصرف مواد مخدربرگزار شد. در این اجلاس توجه ویژه ای به سهم ابتکارات مبتنی بر علم در حمایت از آرمان های توسعه پایدار، و ارزش آنها در بهبودی از همه گیری کووید-19 داده شد.

این رویداد به صورت ترکیبی از مجازی و حضوری برگزار شد و 145 هیئت کارشناسان از کشورهای عضو، سازمان های منطقه ای و بین المللی – از جمله کارشناسان برجسته مسئول در زمینه برنامه ریزی و اجرای سیاست گذاری های کاهش تقاضا - را گردهم آورد.

این اجلاس از جلسه ها و بحث و گفتگوهای تعاملی پیرامون خدمات درمانی و پیشگیری از مواد مخدربا یک رویکرد خانواده محور با بهره گیری از توصیه ها و پیشنهادهای کارشناسانه میثاق پاریس تحت رکن چهارم اعلامیه وین تشکیل شده بود.
برونداد این اجلاس، توصیه ویژه بود که در اجلاس مشورتی سیاستگذاری میثاق پاریس در سال 2021 مورد بررسی قرار خواهد گرفت و به تصویب خواهد رسید.

ابتکار میثاق پاریس چارچوب بین المللی مهمی است که بستر منحصر به فردی را برای مشارکت خاص بین کشورهای عضو، سازمان های بین المللی ذیصلاح و سایر شرکای مربوط در مبارزه علیه مواد افیونی فراهم می کند.

برای مطالعه بیشتر: