Islamic Republic of Iran

 

چهارمین دوره کارگاه آموزشی برنامه تقویت بنیان خانواده  برای مربیان افغان
18-15 مهرماه 1397

 

برنامه تقویت بنیان خانواده  نه تنها از خطرات مواد مخدر صحبت می کند، بلکه به خانواده ها در شرایط چالش برانگیز کمک می نماید تا عملکرد بهتری داشته باشند. تمرکز برنامه تقویت بنیان خانواده نه تنها  بر مشکلات مواد  مخدر است، بلکه آسیب پذیری نوجوانان را مورد بررسی قرار می دهد. در واقع، به آسیب پذیری ناشی از مصرف مواد مخدر مرتبط بوده که در مقیاس بزرگتر می تواند به  خشونت، افراطی گری و جنایت مرتبط گردد.

 با در نظر گرفتن این موضوع، برنامه منطقه ای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای افغانستان و کشورهای همسایه (زیر برنامه 3)، با همکاری نزدیک با برنامه جهانی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد تلاش می نماید واکنش منطقه ای در زمینه پیشگیری از مواد مخدر بین جوانان بین 10 تا  14 سال را بهبود بخشد. این امر از طریق برگزاری یک سری کارگاه های آموزشی برنامه تقویت بنیان خانواده برای آموزش مربیان تحقق پیوسته است. لذا، چهارمین دوره کارگاه های آموزشی برنامه تقویت بنیان خانواده برای تسهیل گران افغان  از تاریخ 15 تا 18 مهر 1397 در شهر ابوظبی، امارات متحده عربی، با حضور 10 تن از تسهیل گران برنامه تقویت بنیان خانواده  افغان برگزار شد. در طول کارگاه، 10 تسهیل گر افغان برنامه تقویت بنیان خانواده  جلسات هفتگانه برنامه را با تحت نظارت دو کارشناس بین المللی برنامه تقویت بنیان خانواده  و همچنین با حضور دکتر ودیع معلوف -نماینده برنامه جهانی پیشگیری از مواد مخدر- و سرکار خانم رویا سلطانیان -نماینده منطقه ای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای افغانستان و کشورهای همسایه-  برگزار نمودند.  نتیجه بسیار موفقیت آمیز بود و  تسهیل گران  افغان گواهی TOF (آموزش تسهیل گری) دریافت نمودند. مربیان جدید برنامه تقویت بنیان خانواده به معلمان افغان در کابل آموزش خواهند داد تا  به عنوان تسهیل گر آموزشی  برنامه تقویت بنیان خانواده ایفای نقش نمایند و این برنامه را برای جوانان و خانواده هایشان اجرا کنند.

 

طی مراسم اختتامیه، جناب آقای حاتم فواد علی محمد، نماینده منطقه ای دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد برای شورای همکاری خلیج فارس،  از برنامه جهانی دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل و برنامه ی منطقه ای برای افغانستان و کشور های همسایه جهت تشکیل این کارگاه که هدف آن  قدرت بخشیدن به خانواده های افغان و مربیان است در کشور امارات متحده عربی، قدر دانی نمود. وی  همچنین افزود:

" من از طرف کشور میزبان، امارات متحده عربی، خرسندی خود را اعلام می نمایم، بویژه از طرف تمامی تیم دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد  قدردانی جناب آقای  یوری فدوتوف، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد را نیز ابلاغ می نمایم. .............. مربیان عزیز افغان برنامه تقویت بنیان خانواده! شما به جرگه آموزش مربیان پیوسته اید، بنابراین شما کمک عمده ای برای تقویت مردم افغانستان در مقابله با چالش های پیشگیری از مواد مخدر می نمایید، ما می توانیم از شما مربیان، برای همکاری های مختلف بین - منطقه ای استفاده کنیم که البته در حال تلاش برای مدیریت آن در منطقه خلیج فارس هستیم که به عنوان یک قطب بین - منطقه ای در نظر گرفته می شود. "

همچنین، آقای مسعود حسین، سفیر محترم کشورکانادا در امارات متحده عربی، خرسندی خود جهت توانایی در مشارکت در این برنامه را ابراز نمودند:

"..... این برنامه در واقع یکی از برنامه های طولانی مدتی است که دولت کانادا در افغانستان  بودجه آن را تامین کرده است و من بسیار خوشحال  هستم که کانادا  تامین بودجه این نوع از آموزش (آموزش به مربیان) را متقبل شده است. تمام تلاش ما این است که کمک های خود را در سطح بین المللی به بیشترین میزان لازم برسانیم. بسیار خشنودم که در این برنامه شزکت نموده اید و به همه ی شما  تبریک میگویم و باعث افتخار است برای کشور کانادا که در انجام این برنامه مشارکت داشته است ......"

در پایان، برنامه منطقه ای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای افغانستان و کشورهای همسایه، از دفتر منطقه ای سازمان ملل متحد برای شورای همکاری خلیج فارس، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی افغانستان، برنامه جهانی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای پیشگیری و همچنین از دولت کانادا برای پشتیبانی صمیمانه خود در اجرای این فعالیت بین - منطقه ای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، تشکر ویژه نمود.