Islamic Republic of Iran


پیام آقای کورنلیس پی. یونچیر، رئیس هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر
در افتتاحیه شصت و چهارمین اجلاس کمیسیون مواد مخدر

23 فروردین 1400 (12 آوریل 2021)

 

وین، 23 فروردین 1400 (12 آوریل 2021) (سرویس اطلاع رسانی سازمان ملل) - شرکت در این بخش تشریفاتی ، به مناسبت بزرگداشت دستاوردهای جامعه جهانی در کنترل مواد مخدر و روانگردان در طی شش دهه ، باعث افتخار است. این نقطه عطف زمان مناسبی برای تأمل در مورد میزان پیشرفت ما ، چالش های پیش روی امروز و مسیر پیش رو است.

هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر برای اداره سیستم کنترل در همکاری با کشورهای عضو و نظارت و حمایت از دولتها در اجرای تعهدات معاهده خود تأسیس شد. این هیئت عملکرد دو کنوانسیون را تجزیه و تحلیل کرده و یافته های خود را در یک مکمل گزارش سالانه هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر 2020 منتشر کرده است.

حتی در مواجهه با تغییر مداوم مسئله جهانی مواد مخدر، سه کنوانسیون بین المللی کنترل مواد مخدر ارزش خود را به عنوان سنگ بنای همکاری های بین المللی در سیاست دارو ثابت کرده اند.

تصویب تقریباً جهانی سه کنوانسیون، شاهدی بر اراده مشترک جهانی برای مقابله با مشکل جهانی مواد مخدر است. کشورها مرتباً بر تعهد خود برای کار در چارچوب سه کنوانسیون و قطعنامه ها و بیانیه های سیاسی بعدی که توسط مجمع عمومی سازمان ملل و کمیسیون مواد مخدر تصویب شده است ، تأیید کرده اند.

می توانیم بگوییم که سیستم بین المللی کنترل مواد مخدر توانسته است به کنترل بین المللی تولید قانونی، تجارت و مصرف مواد کنترل شده دست یابد. این امر علی رغم افزایش قابل توجه تعداد مواد تحت کنترل بین المللی از زمان تصویب کنوانسیون ها و رشد چشمگیر حجم تجارت بین الملل است.

با این حال چالش های مهم هنوز باقی مانده است.

هدف از اطمینان از در دسترس بودن مواد مخدر و روانگردان برای اهداف پزشکی و علمی در سطح جهانی به میزان رضایت بخشی محقق نشده است.

به طور یکسان ، اهداف کاهش کشت غیرقانونی ، قاچاق و استفاده غیر پزشکی از داروها و ارائه خدمات درمانی و توان بخشی به افرادی که از وابستگی به مواد مخدر رنج می برند به طور مؤثر پرداخته نشده است. شایان ذکر است که این دو کنوانسیون ابزار یا ابزار بین المللی خاصی را برای دستیابی به اهداف گسترده ارائه نکرده اند. و این امر به عهده دولت های عضو گذاشته شد تا در زمینه های اجتماعی و فرهنگی خود آنها را اجرا کنند.

تقاضا برای مصرف مواد مخدر همچنان در سراسر جهان نگران کننده است. این کنوانسیون ها از طرف دولت های عضو خواسته اند تا اقدامات پیشگیری از مصرف مواد مخدر و درمان ، توانبخشی و ادغام مجدد اجتماعی افراد آسیب دیده از مشکلات مواد مخدر را انجام دهند اما بسیاری از دولت ها هنوز اولویت کافی را به این موضوع نداده اند.

استفاده از متامفتامین و مواد افیونی مصنوعی و مرگ ناشی از مصرف بیش از حد آن همچنان یک مشکل است. ما همچنین با ظهور مداوم مواد روانگردان جدید و استفاده از مواد شیمیایی غیر برنامه ریزی شده ، پیش سازهای طراح و پیش سازهای قبلی به عنوان گزینه های جایگزین پیش سازهای کنترل شده روبرو هستیم.

اینترنت و رسانه های اجتماعی فرصت ها را برای بازاریابی و انتقال اجتماعی محصولات و رفتارهای خطرناک افزایش داده اند. این واقعیت های جدید نیاز به اقدام مشترک جهانی را تأکید می کند: ما امیدواریم که در این جلسه کمیسیون بتوانیم در این زمینه پیشرفت کنیم.

التزام جهانی به سه معاهده بین المللی کنترل مواد مخدر توسط تحولات تعدادی از کشورها که استفاده از خشخاش را برای اهداف غیر پزشکی قانونی یا مجاز اعلام کرده اند ، تضعیف می شود. هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر همچنان در گفتگوي نزديك با كشورهاي عضو است تا از آنها در اجراي تعهدات طبق كنوانسيون حمايت كند.

در طول سال ها ، بسیاری از نقض های فاحش حقوق بشر به نام یا تحت عنوان کنترل مواد مخدر انجام شده است. این نقض حقوق بشر نه به دلیل کنوانسیون های بین المللی کنترل مواد مخدر بلکه به رغم این موارد رخ داده است.

اجرای سیستم کنترل بین المللی مواد مخدر به معنای قرار دادن سلامت و رفاه بشریت در هسته اصلی سیاست های مواد است. این به معنای استفاده از رویکردهای جامع ، یکپارچه و متعادل در سیاست کنترل مواد مخدر است. این به معنای ارتقا استانداردهای حقوق بشر و پاسخ های متناسب است. این به معنای اولویت بندی در پیشگیری، درمان، توان بخشی و کاهش پیامدهای منفی مصرف مواد مخدر است و به معنای تقویت همکاری بین المللی بر اساس مسئولیت مشترک است.

سیستم بین المللی کنترل مواد مخدر، هنگامی که به طور کامل اجرا شود ، به محافظت از سلامتی و رفاه مردم در سراسر جهان کمک می کند، از رویکردهای متعادل ملی اطمینان می یابد و در رسیدگی به چالش های قدیمی و جدید کنترل مواد مخدر مهم است.

برای نتیجه گیری، این سالگرد همچنین فرصتی برای تأمل در مورد ابزار و اشکال احتمالی اضافی همکاری برای پاسخ به تغییر ماهیت و بزرگی مسئله جهانی مواد مخدر است، از جمله مواردی که در زمان تصویب کنوانسیون قابل پیش بینی نبودند.

ما برای مقابله با مسئله جهانی مواد مخدر راهی طولانی را طی کرده ایم، اما چالش های جدید بسیاری وجود دارد: این هیئت آماده همکاری با کشورهای طرف طرف برای حل این مشکلات است.

***

هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر یک نهاد مستقل و نیمه قضایی است که مسئول ترویج و نظارت بر انطباق دولت با سه کنوانسیون بین المللی کنترل مواد مخدر است: کنوانسیون واحد مواد مخدر 1961، کنوانسیون 1971 مواد روان گردان و کنوانسیون 1988 علیه قاچاق غیرقانونی مواد مخدر و مواد روانگردان. این هیئت ازطریق کنوانسیون منع مصرف مواد مخدر در سال 1961 تاسیس شده است و سیزده عضو آن به مدت 5 سال توسط شورای اقتصادی و اجتماعی انتخاب می شوند.

برای اطلاعات بیشتر لطفا تماس بگیرید:
دبیرخانه هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر
تلفن برای سؤال های رسانه ای: 4163 26060 (1-43+)
ایمیل: incb.secretariat@un.org
وب سایت: www.incb.org