درخواست دبير كل سازمان ملل متحد از تمام كشورها براي اقدام عليه فساد
18 آذر 1390- امروز همزمان با برگزاري روز جهاني مبارزه با فساد در سرتا سر جهان، بان كي مون دبيركل سازمان ملل متحد، از تمام كشورها خواسته است تا نسبت به آنچه كه وي "سرطان فساد" خوانده، اقدام كنند.
دبيركل سازمان ملل متحد گفت: "اگرچه ممكن است افراد فقير بواسطه فساد به حاشيه رانده شوند، ليكن آنها خاموش نخواهند ماند. دررويدادهاي جهان عرب وبيش از اين سال، مردم عادي در تقبيح فساد و درخواست از دولت ها براي مبارزه با اين جرم عليه دموكراسي، هم صدا شدند. اعتراضات آنها تغييراتي را در صحنهَ بين المللي موجب شده كه چند ماه قبل، حتي تصور آنهم سخت به نظر مي رسيد."
سازمان ملل متحد به عنوان بخشي از پيكاروسيعتر و سيستماتيك خود بمنظور تقويت دمكراسي و حكومت مطلوب درمبارزه با فساد، به كشورها كمك مي كند. كنوانسيون سازمان ملل متحد عليه فساد، ابزار قوي در پيشبرد اين تلاش ها است.
آقاي بان كي مون از تمام دولت هائي كه هنوز اين كنوانسيون را تصويب نكرده اند خواست بدون تأخير نسبت به تصويب آن اقدام نمايند و گفت كه شركت ها مي توانند در ايجاد اقتصادي شفافتر از طريق ابتكاراتي درمبارزه با فساد، از جمله فعاليت پيمان جهاني سازمان ملل كمك كنند.
يوري فدوتوف، مدير اجرائي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، در پيام خود گفت: "فساد تهديدي مستقيم براي كاهش فقر و دستيابي به اهداف توسعهَ هزاره است. در نتيجه با تداوم فساد، هر روز و هر لحظه اميدها و آرمان هاي مردم عادي در سراسر جهان از بين مي رود."
آقاي فدوتوف در ادامه با اشاره به ابتكار استرداد اموال مسروقه ( ِاستار) در چارچوب كنوانسيون مبارزه با فساد، گفت كه اين ابتكار اموال پنهان در خارج را باز مي گرداند، در حالي كه برنامه هاي توسعه در كشورهاي كه در مرحله انتقالي هستند اين امر به مردم عادي كمك مي كنند تا زندگي خود را مجدداً بسازند و مؤسسات دموكراتيك را مجدداً برقرار كنند.
از سال 2009، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم و برنامهَ توسعهَ سازمان ملل متحد مراسم روز جهاني مبارزه با فساد را با يك برنامهَ مشترك برگزار مي كنند. موضوع امسال " امروز عليه فساد" است. دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم و برنامهَ توسعهَ سازمان ملل متحد با استفاده از اطلاعات رايگان موجود در اينترنت، سازمان هاي غير دولتي و ساير شركاي جوامع مدني در سرا سر جهان را به گسترش اين پيام كه پيشگيري از فساد يك مسئوليت همگاني است، تشويق مي كنند.
موضوع امسال در برگيرنده روح كنوانسيون است كه پيشگيري و مقابله با فساد را مستلزم يك رويكرد چند بخشي مي داند كه تمام اقشار از جمله جامعهَ مدني، سازمان هاي غير دولتي، سازمان هاي جامعه مدار و رسانه هاي گروهي را در بر مي گيرد.