Islamic Republic of Iran

 

دومین کارگاه آموزشی حین خدمت توانبخشی و درمان وابستگی به مصرف مواد مخدر برای متخصصین تاجیک و افغان درمان مصرف مواد مخدر

 

مراسم افتتاحیه

 کارگاه آموزشی 10 روزه در زمینه " توانبخشی و درمان وابستگی به مصرف مواد مخدر " از 17 تا 26 اردیبهشت ماه سال 1397 در تهران، جمهوری اسلامی ایران، برگزار شد. این کارگاه آموزشی، با همکاری نزدیک برنامه منطقه ای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای افغانستان و کشورهای همسایه، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران و ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران هماهنگ شد و توسط دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان (انستیتو روانپزشکی تهران)، دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار گردید.

اولین دوره آموزشی در سال 1395 با حضور 10 تن از متخصصین درمان وابستگی به مواد از کشور افغانستان در تهران  برگزار گردید. این برنامه با استقبال زیاد سیاست گذاران و متخصصان در افغانستان مواجه شد و درخواست گردید تا  دوره های آموزشی در این زمینه برای تعداد بیشتری از متخصصان درمان وابستگی به مواد مخدر در منطقه برگزار گردد. در این راستا، دوره دوم کارگاه آموزشی با هدف تقویت ظرفیت متخصصین درمان مصرف مواد و به اشتراک گذاری تجارب موفق در درمان اعتیاد و با امید به اینکه این امر منجر به حمایت های بهتر اجتماعی و ارائه خدمات بهداشتی برای گروه های  آسیب پذیر جامعه گردد، در سطح منطقه ای برگزار گردید.

بازدید از یک مرکز درمانی در اصفهان

دکتر پرویز افشار، مدیرکل دفتر کاهش تقاضا و مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، در سخنرانی مراسم افتتاحیه خاطرنشان کرد که اجرای مشترک این برنامه با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد از اهمیت ویژه ای برای ستاد مبارزه با مواد مخدر برخوردار است. وی همچنین تأکید کرد که متخصصین ایرانی آمادگی ارائه مشاوره های کارشناسانه به متخصصان کشورهای همسایه و فارسی زبان جهت توسعه و اجرای برنامه های مداخلات درمانی و بهداشتی مبتنی بر شواهد درخصوص درمان وابستگی به مصرف مواد را دارند.

در مراسم افتتاحیه، آقای الکساندر فدولوف، نماینده کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران، از مقامات کشور ایران در ستاد مبارزه با مواد مخدر، دانشگاه علوم پزشکی ایران و سازمان بهزیستی کشور به خاطر حمایت از برگزاری چنین رویدادهای مشترکی با برنامه منطقه ای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد که برای آموزش متخصصین فارسی زبان درمان مصرف مواد در منطقه طراحی شده است، تشکر کرد. وی همچنین از متخصصین افغان و تاجیک در خواست نمود تا دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد را در دستیابی به اهداف برنامه ریزی شده، از طریق به اشتراک گذاری دانش و تجارب موفق با همتایان ایرانی خود که در زمینه درمان وابستگی به مصرف مواد فعالیت می کنند، حمایت نمایند.

این برنامه آموزشی شامل بخش های تئوری و عملی و در قالب دوره آموزشی حین خدمت، در مراکز درمان اعتیاد معتبر سازمان بهزیستی کشور و سازمان های غیر دولتی برگزار گردید. در این راستا، شرکت کنندگان توسط 20 متخصص درمان وابستگی به  مصرف مواد مخدر در ایران شامل انستیتو روانپزشکی تهران، مراکز بازتوانی و توانبخشی و درمان در تهران و اصفهان همچون مرکز اجتماع درمان مدار امید، مراکز گذری، مجتمع توانمندسازی بهاران، مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی کودک و نوجوان شکوفه‌های بهشتی، مرکز بهبودی اقامتی میان مدت خانه دوست یاران، مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد ویژه زنان معتاد مهر مادر و جمعیت احیای انسانی کنگره 60 ، تحت آموزش قرار گرفتند. متخصصان این مراکز، تجربه ها و چالش های فراگیر را با شرکت کنندگان بین المللی به اشتراک گذاشتند. متخصصان افغان و تاجیک به ویژه تحت تأثیر مرکز اجتماع درمان مدار امید در اصفهان قرار گرفتند و گفتند: "ما سیاستگذاران درمان وابستگی به مواد را در افغانستان و تاجیکستان تشویق خواهیم کرد تا مراکز جامع توانبخشی، مانند آنچه ما در جمهوری اسلامی ایران دیدیم، در کشورهای ما ایجاد کنند."

این برنامه از طریق حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران، کمک های مالی سخاوتمندانه اتحادیه اروپا و توسط برنامه منطقه ای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، برای افغانستان و کشورهای همسایه اجرا شد.

 

 


اهدای گواهی نامه ها به شرکت کنندگان