مرکز منطقهای ظرفیتسازی و پژوهش با حمایت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در تهران افتتاح شد
|
10 ژانویه 2020 - مرکز ملی مطالعات اعتیاد در ایران در تهران با حمایت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، در تاریخ 18 دسامبر 2019 به طور رسمی به عنوان " مرکز منطقهای ظرفیتسازی و پژوهش" معرفی شد. این مرکز به عنوان سکویی در جهت ارتقاء همکاری های منطقه ای و تقویت اجرای برنامه های علمی و نیز برنامه های کاهش تقاضای مواد مبتنی بر شواهد در ایران و منطقه خواهد بود.
مراسم افتتاحیه با همکاری نزدیک ستاد مبارزه با مواد مخدر و مرکز ملی مطالعات اعتیاد و با حضور مقامات عالی رتبه از دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در وین و همچنین جامعه بین المللی مقیم تهران برگزار شد.
دکتر آفرین رحیمی-موقر، ریاست مرکز ملی مطالعات اعتیاد در ایران، خاطرنشان کرد این مرکز با بیش از 1500 مورد ثبت شده تاکنون به ارائه خدمات دارویی و غیر دارویی برای مواد مخدر، مواد محرک و وابستگی به الکل ادامه می دهد. علاوه براین، این کلینیک در انجام فعالیت های تحقیقاتی بالینی نقش اساسی داشته است. این مرکزبه بیش از 1400 پزشک و مشاور، آموزش عملی ارائه داده است.
آقای ژان لوک لماهیو ، مدیر بخش تجزیه و تحلیل سیاستها و روابط عمومی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، به امضای تفاهم نامه در تاریخ 14 اکتبر 2019 میان حمایت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و ایران اشاره کرد که آغاز کار این مرکز به عنوان یک مرکز منطقهای ظرفیتسازی و پژوهش است. وی از ایران به عنوان یک شریک استراتژیک در مبارزه با مواد مخدر و قاچاق مواد مخدر نام برد که یکی از کشورهای پیشرو در منطقه در ارائه خدمات در زمینه پیشگیری از مواد مخدر، درمان مواد مخدر و مراقبت از اچ آی وی است. آقای لماهیو اظهار داشت چالش های جهانی مواد مخدر سهمگین است، چه در رابطه با استفاده از مواد مخدر، سوء استفاده از مواد روانگردان جدید، مواد مخدر مصنوعی یا متامفتامینها. وی بر لزوم همکاری بیشتر برای تدبیرابزار برای مقابله با این چالش های جهانی تأکید کرد.
دکتر اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به گزارش جهانی مواد مخدر منتشر شده توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، بیان کرد که اختلالات ناشی از مواد مخدر به طور فزاینده ای در حال افزایش است. در سال 2017، 586 هزار مرگ و میر به دلیل اعتیاد به مواد مخدر در سراسر جهان گزارش شده است. وی بر تلاش ایران در اتخاذ راهبردهای متعدد برای مقابله با عرضه، ورود و توزیع مواد مخدر در کشور و همچنین کاهش تقاضای مواد مخدر تأکید کرد.
آقای الكساندر فدولف ، نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، از طرف این دفتر ازموفقیت های دولت ایران در مبارزه با مصرف مواد مخدر و قاچاق غیرقانونی و متحمل شدن هزینه های مالی و انسانی ایران در تلاش های خود در این رابطه، ابراز قدردانی كرد. وی مجدداً به تعهد دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در حمایت از ایران در مقابله با عرضه و کاهش تقاضای مواد مخدر در کشور تأکید کرد.
این فعالیت به لطف حمایت مالی دولت ژاپن و با همکاری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان های عضو آن و با هدف ایجاد یک مرکز منطقهای ظرفیتسازی و پژوهش در ایران انجام شد تا در سطح بیشتری از منطقه به آموزش متخصصین در خصوص درمان و مراقبت وابستگی به مواد مبتنی بر شواهد بپردازد.