پتانسیل های گسترش همکاری در زمینه مبارزه با جرایم با اساتید دانشگاه پلیس مورد بررسی و بحث قرار گرفتند.
|
کارگاه ملی تعهدات دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در خصوص مبارزه با جرایم و اهداف زیربرنامه شماره 2 برنامه مشارکت کشوری 2019 ـ 2015 این دفتر (پیرامون جرم، فساد و عدالت کیفری) درتهران در تاریخ 30 آبان 1396 و با همکاری مرکز آموزش بین الملل دانشگاه علوم انتظامی امین نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه، سردار لطفعلی بختیاری، ریاست دانشگاه علوم انتظامی امین به سرعت بالای تغییرات در ساختار شکلگیری جرایم و تنوع در ارتکاب آنها اشاره کردند. در این راستا، ایشان بر اهمیت و لزوم به اشتراک گذاری دستاوردهای جدید جهانی و نمونههای موفق با افسران پلیس تأکید و از گسترش همکاری با دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد استقبال کردند.
در ادامه، نماینده ادارهکل امور حقوقی بینالمللی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران شرکت کنندگان جلسه را با پیشینه تأسیس سازمان ملل متحد آشنا و اطلاعات تکمیلی در خصوص عضویت و حضور دولت ها در سازمان های بینالمللی و نقش نمایندگی های دائم در سازمان ملل متحد را ارائه کرد.
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران با هدف آشنایی با تعهدهای این دفتر در زمینه مبارزه با جرایم، آخرین اطلاعات و دادهها در خصوص وضعیت جهانی کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی و 3 پروتکل الحاقی آن را ارائه داد. خلاصه ای از ساختار منحصر به فرد سند و مزیت های حاصل از تصویب کنوانسیون توسط هر یک از دولت ها در اختیار شرکت کننده ها قرار گرفت. از جمله موارد مورد بحث و بررسی در این جلسه، گروههای تبهکار سازمانیافته، ساختار جرایم سازمانیافته و جرایمی بودند که در کنوانسیون به عنوان جرم شناخته شدهاند.
در زمینه مبارزه با فساد، آخرین تحولات کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد، مکانیزم بازبینی اجرا و همچنین دستاوردهای هفتمین کنفرانس دولت های عضو کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت. اطلاعات بیشتر در خصوص چرخه دوم مکانیزم مرور، روش های ارائه گزارش خودارزیابی مطابق با الزامات فصل دوم کنوانسیون پیرامون اقدامات پیشگیرانه و فصل پنجم در خصوص استرداد دارایی ارائه شد.
در خصوص پیشگیری از جرم و عدالت کیفری نیز راهبردها و خدمات دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در هر یک از بخش ها مورد حمایت قرار گرفت. در این اجلاس همچنین بر حمایت ارزشمند قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران از برنامه یاد شده تأکید شد و توضیحات بیشتری در خصوص نوآوریهای ملی پیرامون معاضدت قضایی و استرداد مجرمین ارائه شد.