Islamic Republic of Iran

 

مراسم رسمی تحویل در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی

   

تهران، 0۴ اوت ۲۰۲۴ میلادی (برابر با 14 مرداد‌‌‌ماه 1403) دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) در جمهوری اسلامی ایران، طی مراسمی رسمی، یک دستگاه بادی­اسکنر را تحویل داد.این مراسم رسمی با حضور نمایندگان دفتر UNODC ایران، ستاد مبارزه با مواد مخدر و پلیس مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی برگزار شد.

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، خرید سه (3) دستگاه بادی­اسکنر را با موفقیت به اتمام رساند و آن‌ها را در سه (3) فرودگاه بین‌المللی ایران، به­ترتیب فرودگاه بین­المللی امام خمینی، فرودگاه بین‌المللی گرگان و فرودگاه بین‌المللی اهواز نصب کرد. این دفتر همچنین آموزش‌های تخصصیِ مرتبطبرای کاربران نهایی هر دستگاه را با راهنمایی و نظارت مهندسین فنیِ زُبده ارائه کرد.

جمهوری اسلامی ایران به دلیل نزدیکی جغرافیایی به افغانستان، مقصد و مسیر ترانزیت قاچاق مواد مخدر، به ویژه مواد افیونی و اخیراً متامفتامین تولید­شده در افغانستان است. در پاسخ به این چالش، دفتر UNODC ایران تحت زیربرنامۀ 1 "مدیریت مرزی و قاچاق غیرقانونی" با اجرای فعالیت‌های مختلف از نظر فنی و مالی از تلاش‌های کشوری کنترل مواد مخدر، حمایت می‌کند.

نصب دستگاه‌های بادی­اسکنر در فرودگاه‌ها با هدف جلوگیری از قاچاق غیرقانونی مواد مخدر از طریق مرز هوایی جمهوری اسلامی ایران انجام شده است. این دستگاه‌ها برای تشخیص مؤثر مواد مخدر مخفی­شده یا بلعیده‌شده در بدن حائز اهمیت هستند.

دکتر مهدی جواهری، مدیرکل محترم دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در بیانیۀ خود از حمایت‌های مستمرِ دفتر UNODC از نهادهای مقابله­ای جمهوری اسلامی ایران قدردانی و ابراز امیدواری کرد که با توجه به تقاضای بالای تهیۀ تجهیزات مقابله­ای، به­ویژه دستگاه‌های X-ray، این حمایت‌ها ادامه و در آینده افزایش یابد.                                            .                          

تهیۀ تجهیزات مقابله­ای از جمله فعالیت‌‌های اصلیِ دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران تحت زیربرنامۀ 1 "مدیریت مرزی و قاچاق غیرقانونی" است. این فعالیت بر اساس نیازسنجی و پیشنهادات دریافت­شده از سوی همتایان ملی در برنامۀ مشارکت کشوری دفتر UNODC ایران گنجانده شده است. این دستاورد برجسته نشان‌دهندۀ همکاری موفق بین دفتر UNODC ایران و همتایان ملی آن است، و همچنین نقش مثبت و قابل­توجه این دفتر در روند مقابله با مواد مخدر و مدیریت مرزها را به وضوح نشان می‌‌دهد.


***
برای دریافت اطلاعات بیشتر
خانم سوگند بابایی،
دستیار برنامۀ دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد جمهوری اسلامی ایران

تلفن: 81 - 77 83 87 88 21 98+
 پست الکترونیکی:
sougand.babaei@un.org