Islamic Republic of Iran

 

بازدید سفیر نروژ از مرکز درمانی بانوان چیتگر

 

10sep2014savingone3.jpg 

 

23 آذر 1393- خانم لیز نورهیم، سفیر نروژ در جمهوری اسلامی ایران با همکاری دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) و ستاد مبارزه با مواد مخدر دیداری چندساعته از مرکز درمانی بانوان چیتگر تهران داشتند. این مرکز وابسته به جمعیت تولد دوباره بوده و درزمینه¬ درمان و بازتوانی به زنان مصرف‌کننده مواد فعالیت می‌کند.
این دیدار شامل جلساتی با موضوع چگونگی کار در مرکز و فعالیت‌های گوناگون جمعیت تولد دوباره درزمینه‏های پیشگیری، درمان و کاهش آسیب و به دنبال آن دیدار از قسمت‌های مختلف این مرکز بود. این مرکز شامل بخش‌های روانشناسی و مشاوره، مددکاری و مراقبت‌های پزشکی و علاوه بر آن آموزش¬های هنری است که توسط گروه‌های متخصص و برنامه‌های آموزشی هفتگی برای خانواده‌های بیماران ارائه می‌شود.
 

با همراهی آقای لیک بونوات نماینده دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد، سفیر نروژ فرصت شنیدن داستان زندگی دو بهبودیافته این مرکز را از زبان خودشان پیدا کرد و به گرمی از شجاعت این زنان در به اشتراک‌گذاری تجربیات شخصی خود قدردانی کرد. وی همچنین از تلاش‌های جمعیت تولد دوباره به‌ویژه در مرکز درمانی چیتگر و از پشتیبانی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد قدردانی کرد.
آقای عباس دیلمی زاده، مدیر جمعیت تولد دوباره، گزارش مختصری درباره فعالیت‌های مختلف این سازمان غیر دولتی که در سال 1378 توسط عده‌ای از بهبودیافتگان با کمترین امکانات تأسیس‌شده، برای هیئت بازگو کرد . این مجموعه¬َ در حال رشد، هم‌اکنـون بیـش از 100 مـرکز در کشور تأسیس کرده است. به واسطه¬ فعالیت¬های شایان توجه در حوزه‌های پیشگیری و درمان مصرف مواد و کاهش آسیب، جایزه جامعه مدنی وین در سال 2005 از طرف شهرداری وین و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد به جمعیت تولد دوباره اعطا شد.
در سال 2006 تولد دوباره دوره‌َ یک‌ساله آموزش مددیاران را راه¬اندزی کرد و هم‌اکنون بسیاری از 1000 مددیاری که از این دوره فارغ‌التحصیل شده‌اند درزمینه درمان مصرف مواد و کاهش آسیب در سراسر کشورخدمت‌رسانی می‌کنند.
از سال 2012 این سازمان تعداد قابل‌توجهی از مراکز خدمات‌رسانی وابسته به خود را مستقل کرد تا با حفظ پویایی، بر ظرفیت‌سازی و حمایت¬گیری در جامعه بیشتر تمرکز کند.
به گفته آقای دیلمی زاده این مؤسسه هرساله به هزاران مصرف‌کننده مواد کمک می‌کند تا از مصرف مواد فاصله بگیرند و به جامعه بازگردند و به لطف رویکرد گروه‌های خودیاری، بسیاری از مصرف‌کنندگان مواد تشویق به شرکت در برنامه‌های بازتوانی شدند. 

Mohammad Sepehrnoush  آقای دیلمی زاده همچنین به نقش اساسی تولد دوباره در ایجاد شبکه‌ای از سازمان­های غیردولتی کاهش تقاضا و آسیب در آسیای مرکزی و غربی  اشاره کرد. این شبکه به دنبال "دومین نشست مشورتی منطقه در رابطه با شبکه کاهش تقاضا مواد و آسیب" در تهران که با حمایت برنامه‏ََ منطقه‌ای افغانستان و کشورهای همسایه، بخش مرتبط با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در  ایران و ستاد مبارزه با مواد مخدر در فوریه 2014 برگزار شد، ایجاد شده است. وی همچنین  بر حمایت‌های دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد از فعالیت‌های جمعیت تولد دوباره تأکید کرد و مراتب قدردانی خود را اعلام نمود.

 

مدیر مرکز درمانی چیتگر، خانم  عاطفه حمزه، مختصری از فعالیت‌ها و پیش‌زمینه این مرکز برای هیئت حاضر توضیح داد. این مرکز از سال 1389 در پاسخ به نیاز روزافزون به خدمات درمانی برای زنان مصرف‌کننده محرک‌های شبه آمفتامینی (ATS) تأسیس‌شد. مراجعه‏کنندگان این مرکز به‌طور عمده زنان مصرف‌کننده محرک های شبه آمفتامینی هستند که به‌صورت داوطلبانه به این مرکز مراجعه می‏کنند. اکثر این افراد بین 20 تا 35 سال سن دارند. به گفته خانم حمزه از دلایل اصلی مصرف مواد در این زنان داشتن همسرانی وابسته به مواد و دستیابی به تناسب اندام است. هزینه درمان این افراد به سه صورت پوشش داده می‏شود: از طریق خود مراجعه‌کننده، یارانه دریافتی از سازمان بهزیستی  و توسط جمعیت تولد دوباره برای افراد بی‌درآمد یا کم‌درآمد.

 

لازم به ذکر است، در سال 2014 خانم حمزه از شرکت‌کنندگانی بودند که آموزش نظری و عملی "مشاوره رفتاری مواد و خطر برای درمان سوءمصرف­ مواد محرک (BDRC) را تحت پروژه " کاهش تقاضا و کنترل  اچ.آی. وی" دفتر مقابله با مواد و جرم سامان ملل در ایران دریافت کردند که با حمایت مالی کشور پادشاهی  نروژ تأمین شده است. این برنامه آموزشی به‌طور مشترک با همکاری دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل در ایران، ستاد محترم مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه علوم مالزی  در پنانگ برگزار شد. در حال حاضر خانم حمزه مشغول اجرای مشاوره رفتاری مواد و خطر برای درمان سوءمصرف­ مواد محرک در درمانگاه‏های جمعیت تولد دوباره و مرکز درمانی چیتگر هستند.

 

 

icon-doc لینک های مرتبط :