بازدید سفیر نروژ از مرکز درمانی بانوان چیتگر
23 آذر 1393- خانم لیز نورهیم، سفیر نروژ در جمهوری اسلامی ایران با همکاری دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) و ستاد مبارزه با مواد مخدر دیداری چندساعته از مرکز درمانی بانوان چیتگر تهران داشتند. این مرکز وابسته به جمعیت تولد دوباره بوده و درزمینه¬ درمان و بازتوانی به زنان مصرفکننده مواد فعالیت میکند. این دیدار شامل جلساتی با موضوع چگونگی کار در مرکز و فعالیتهای گوناگون جمعیت تولد دوباره درزمینههای پیشگیری، درمان و کاهش آسیب و به دنبال آن دیدار از قسمتهای مختلف این مرکز بود. این مرکز شامل بخشهای روانشناسی و مشاوره، مددکاری و مراقبتهای پزشکی و علاوه بر آن آموزش¬های هنری است که توسط گروههای متخصص و برنامههای آموزشی هفتگی برای خانوادههای بیماران ارائه میشود. با همراهی آقای لیک بونوات نماینده دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد، سفیر نروژ فرصت شنیدن داستان زندگی دو بهبودیافته این مرکز را از زبان خودشان پیدا کرد و به گرمی از شجاعت این زنان در به اشتراکگذاری تجربیات شخصی خود قدردانی کرد. وی همچنین از تلاشهای جمعیت تولد دوباره بهویژه در مرکز درمانی چیتگر و از پشتیبانی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد قدردانی کرد.
مدیر مرکز درمانی چیتگر، خانم عاطفه حمزه، مختصری از فعالیتها و پیشزمینه این مرکز برای هیئت حاضر توضیح داد. این مرکز از سال 1389 در پاسخ به نیاز روزافزون به خدمات درمانی برای زنان مصرفکننده محرکهای شبه آمفتامینی (ATS) تأسیسشد. مراجعهکنندگان این مرکز بهطور عمده زنان مصرفکننده محرک های شبه آمفتامینی هستند که بهصورت داوطلبانه به این مرکز مراجعه میکنند. اکثر این افراد بین 20 تا 35 سال سن دارند. به گفته خانم حمزه از دلایل اصلی مصرف مواد در این زنان داشتن همسرانی وابسته به مواد و دستیابی به تناسب اندام است. هزینه درمان این افراد به سه صورت پوشش داده میشود: از طریق خود مراجعهکننده، یارانه دریافتی از سازمان بهزیستی و توسط جمعیت تولد دوباره برای افراد بیدرآمد یا کمدرآمد.
لازم به ذکر است، در سال 2014 خانم حمزه از شرکتکنندگانی بودند که آموزش نظری و عملی "مشاوره رفتاری مواد و خطر برای درمان سوءمصرف مواد محرک (BDRC) را تحت پروژه " کاهش تقاضا و کنترل اچ.آی. وی" دفتر مقابله با مواد و جرم سامان ملل در ایران دریافت کردند که با حمایت مالی کشور پادشاهی نروژ تأمین شده است. این برنامه آموزشی بهطور مشترک با همکاری دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل در ایران، ستاد محترم مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه علوم مالزی در پنانگ برگزار شد. در حال حاضر خانم حمزه مشغول اجرای مشاوره رفتاری مواد و خطر برای درمان سوءمصرف مواد محرک در درمانگاههای جمعیت تولد دوباره و مرکز درمانی چیتگر هستند.
|
|