حضور دیپلمات های گروه دابلین کوچک در مرز ایران و افغانستان
5 ژوئن 2014- نمایندگان 13 کشور عضو گروه دابلین کوچک از جمله 7 سفیر در اول ژوئن 2014 از مرزهای شرقی ایران با افغانستان در استان خراسان رضوی بازدید کردند. این بازدید که مشترکاً توسط دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران و ستاد مبارزه با موادمخدر برگزار شد، فرصتی را برای نمایندگان جامعه دیپلماتیک پدید آورد تا از اقدامات مقامات ایرانی برای مبارزه با جریان عظیم موادمخدر از افغانستان دیدن کرده و همچنین از فعالیت های دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در زمینه کاهش تقاضا در مشهد تقدیر نمایند.
مقامات ارشد ستاد مبارزه با موادمخدر و فرماندهی پلیس مرزبانی در شهر مرزی تایباد توضیحاتی را در مورد چالش های ایجاد شده از قاچاق مواد از افغانستان، اقدامات انجام شده از طرف مقامات مسئول از جمله نصب سیم خاردار، ایجاد خندق، استفاده از دستگاه x-ray و فایبر اوپتیک به این گروه ارائه کردند. به تلفات بالای انسانی جمهوری اسلامی ایران در این مبارزه نیز اشاره شد. زینب دختر شانزده ساله ای که در 2 سالگی پدر خود را از دست داده بود در مورد غم همراه با افتخار خود بخاطر آنکه پدرش جان خود را برای نجات سایرین از دست داده بود، صحبت کرد. پدر وی از افسران پلیس مبارزه با موادمخدر بوده که جان خود را در مبارزه با قاچاقچیان در مرز از دست داده است.
The MDG delegation listeni |
|
|
At Dogharoun Customs: One of the Japan-donated, UNODC-trained drug-detecting dogs and an officer inspecting a vehicle with one of the Japan-donated, UNODC-procured fiberscopes |
این گروه از گمرک دوغارون، بزرگترین محل گذر با افغانستان که در آن بین 700-500 کانتینر و هزاران تبعه افغانستان بطور روزانه بازرسی می شوند نیز بازدید کردند. این گروه از نحوه کار تنها اسکنر کانتینر فعال و همچنین از سگ های موادیاب اهدائی دولت ژاپن که توسط دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد آموزش دیده اند، بازدید کردند. این بازدید با حضور در نقطه صفر مرزی با افغانستان، پاسگاه مرزی سفید تپه و ایست بازرسی 17 شهریور همراه شد.
تولید تریاک در افغانستان از 3700 تن در 2012 به 5500 تن در 2013 افزایش یافته است و ایران در مسیر یکی از اصلی ترین راه های ترانزیت موادمخدر به اروپا و خلیج فارس قرار دارد. سردار محمد کاظم تقوی فرمانده پلیس مرزبانی استان از درگیری میان افرادش و قاچاقچیان در روز پیش از این بازدید خبر داد. سردار علی مویدی، رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر جمهوری اسلامی ایران و سردار تقوی هر دو بر نیاز ایران به دستگاه های اسکن بیشتر و تجهیزات مدرن و همچنین حمایت های بین المللی برای مبارزه موثر با موادمخدر تاکید کردند.
"Sefid Tappeh" Police Border Post |
در بازگشت به مشهد، گروه از موسسه همراز گلستان که در آن دوره آموزشی دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد درباره مهارت های پیشگیری در زندگی برای کودکان در معرض خطر موادمخدر آزمایش می شود، بازدید نمودند. افراد گروه در مورد فعالیتهای این سازمان های غیر دولتی و کمک های دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در آموزش کارکنان این مرکز خدمات اجتماعی و سایر سازمان های غیر دولتی برای اجرای آزمایشی این بسته آموزشی مطلع شدند.
The MDG delegation following a live group therapy session for vulnerable kids at Hamraz Golestan |
ضیافت کاری شام به میزبانی فرماندار استان خراسان رضوی، جناب آقای رشیدیان برگزار گردید. وی صلح و آرامش در افغانستان را از ملزومات امنیت منطقه ای دانسته و بر اهمیت ایجاد اشتغال و فقر زدائی و همچنین همکاری های بین المللی بر اساس اصل مسئولیت مشترک توسط همه کشور ها به منظور حل معضل مواد تاکید نمود.
این بازدید به گروه دابلین کوچک کمک کرد تا در درجه اول مشکلاتی که ایران بواسطه همسایگی با بزرگترین تولید کننده تریاک با آن دست به گریبان است را از نزدیک مشاهده کرده و علاوه بر این به درک بهتری از اثرات مخرب قاچاق دست یابند. این سفر همچنین به تاکید بر اهمیت همکاری های بین المللی بیشتر در زمینه کنترل مواد که از ملزومات حفظ صلح، امنیت، ثبات و توسعه پایدار در منطقه است، کمک کرد.