اجلاس سفرای گروه دابلین کوچک، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد درایران پیرامون دور تازه ای از گفتگو و همکاری در زمینه مقابله با مواد مخدر
25 ژوئن 2014- سفرای گروه دابلین کوچک در تهران و وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدرجمهوری اسلامی ایران، جناب آقای رحمانی فضلی، برای احیای اعتماد و بازکردن دوباره گفتگو در زمینه مبارزه با مواد مخدراز طریق تسهیلات دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، دیدارکردند. این دیدار در پی بازدید اخیر اعضای گروه دابلین کوچک از مرزهای شرقی ایران با افغانستان که طی آن به طور مستقیم اقدامات انجام شده توسط پلیس مرزی و گمرک ایران را برای مقابله با جریان گسترده مواد مخدر از افغانستان مشاهده کردند، انجام شد.
در این جلسه، جناب آقای فضلی، وزیرکشور، آمادگی ایران برای همکاری نزدیک تر در زمینه مقابله با مواد مخدر را با اعضای گروه دابلین کوچک بر مبنای روحیه مسئولیت مشترک اعلام نمود. او عنوان کرد که نظام تحریم علیه ایران به کمپین مقابله با مواد مخدر آسیب رسانده است، در عین حال ایران را از ابزار و تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با قاچاق مواد افیونی محروم کرده است. او گفت که منطقه در خطر جدی قاچاق مواد مخدر و شیمیایی غیرمجاز، تروریسم و افراطی گری است و خواستار گسترش همکاری در زمینه تبادل اطلاعات، حمل و تحویل تحت نظارت و مقابله با پولشویی شد. آقای وزیر همچنین نگرانی اش در مورد حجم بالای تولید تریاک در افغانستان در سال 2013 نسبت به سال 2012 را عنوان کرد و افزود که ثابت شده است حضور جامعه بین المللی تأثیری در مقابله با تولید نگران کننده مواد افیونی در افغانستان نداشته است.
درباره مسائل حقوق بشر و مجازات اعدام، آقای فضلی اظهار داشت که گروه های درگیر در قاچاق مواد افیونی، خطرناک و مسلح هستند و در حین انجام قاچاق جرائمی را علیه پلیس ایران و شهروندان عادی در مناطق مختلف ایران مرتکب می شوند.
چپ به راست: عالیجنابان: آقای فون اونگرن اشتنبرگ ، سفیر آلمان و رئیس گروه دابلین کوچک؛ آقای رحمانی فضلی، وزیر کشور/ دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ آقای بیات، مدیرکل دفتر روابط بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ و آقای بونوات
،
نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد
|
نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران، آقای لیک بونوات، ضمن استقبال از دور تازه ای از همکاری میان اعضای گروه دابلین کوچک و همتایان ایرانی، اضافه نمود که مقابله با مواد مخدر و جرم مهم ترین زمینه همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و جامعه بین المللی است. همکاری میان ایران و جامعه بین المللی در مورد چالش نرخ فزاینده تولید و کشت تریاک در افغانستان و قاچاق آن به مقصد های سوم از اهمیت بالایی برخوردار است. وی افزود " همه ما با طراحی یک برنامه مشارکت کشوری برای دوره 2018- 2015 از طریق مشاوره نزدیک با همتایان ایرانی و اعضای گروه دابلین کوچک، همکاری را به مشارکت ارتقاء خواهیم داد."
آقای بونوات سپس یک نمای کلی از نواحی مختلف همکاری تحت برنامه مشارکت جدید ارائه داد که شامل مواردی از جمله: مدیریت مرزی و نیروی انتظامی؛ معیشت جایگزین؛ همکاری دریایی؛ پیشگیری از تقاضای مواد مخدر، درمان و بازپروری و مراقبت اچ آی وی، پرداختن به اولویت های ملی ایران در راستای سیاست های کلی نظام سلامت مقام معظم رهبری؛ و حاکمیت قانون و همکاری قضایی می شود.
سفیر آلمان و رئیس گروه دابلین کوچک، جناب آقای مایکل فون اونگرن اشتنبرگ، از جانب گروه، از دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و ستاد مبارزه با مواد مخدر برای برنامه ریزی این دیدار تشکر کرد. او در ادامه، رضایت و تشکر اعضای گروه دابلین کوچک از جناب آقای فضلی برای تدارک دیدار پیشین به مرز ایران و افغانستان که طی آن، گروه از نزدیک شاهد تلاش پلیس مرزی و گمرک در مرز تایباد با افغانستان بود، را ابراز داشت. او همچنین به بازدید گروه دابلین کوچک از یک مرکز کودکان خیابانی در مشهد، به عنوان فرصتی برای شناخت بهتر تلاش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و جمهوری اسلامی ایران از یک دید متفاوت، اشاره کرد.
آقای سفیر همچنین علاقه اعضای گروه دابلین کوچک به آشنایی بیشتر با تلاش های مقابله با مواد مخدر در جمهوری اسلامی ایران، خصوصاً از طریق تدارک بازدید از مراکز پیشگیری، درمان، بازپروری و زندان را به آقای فضلی اظهار نمود. در ادامه، آقای فون اونگرن اشتنبرگ نگرانی جامعه بین المللی از اعمال ممتد مجازات اعدام توسط ایران برای جرایم مرتبط بامواد مخدر را عنوان کرد.
جناب آقای لوکا جیانسانتی، سفیر ایتالیا نیز از آقای فضلی و نمایند دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری این جلسه تشکر نموده و بر سیاست مداوم ایتالیا در همکاری با جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه پیرامون موضوعات مقابله با مواد مخدر تأکید کرد.
جناب آقای وزیر فضلی خواستار حمایت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد جهت آشنا نمودن هر چه بیشتر اعضای گروه دابلین کوچک با تلاش های مقابله با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران و تلاش مراکز پیشگیری، درمان و بازپروری مواد مخدر شد.
سفیر آلمان/ رئیس گروه دابلین کوچک و وزیر کشور ایران دست یکدیگر را برای همکاری قوی تر در زمینه مقابله با مواد مخدر فشردند |
این دیدار فرصتی ارزشمند را برای سفرای گروه دابلین کوچک فراهم آورد تا با جناب آقای وزیر فضلی در مورد چالش های مرتبط با مواد مخدر، موضوعات نگران کننده و مورد علاقه اعضای گروه گفت و گو کنند. با شناخت چالش های بزرگی که ایران، به عنوان همسایه تولیدکننده اول تریاک در جهان، با آن روبرو است، آنها برهمکاری بین المللی به عنوان کلیدی در این مبارزه که مورد علاقه هر دو طرف ایرانی و جامعه بین المللی است، تأکید کردند.