جمهوری اسلامی ایران میزبان دوازدهمین کار گروه منطقه ای پیش سازها
از چپ به راست: دکتر امیرعباس لطفی، مدیرکل روابط بینالملل ستاد مبارزه با
|
تهران، 15 ژوئیه 2019 - دوازدهمین کارگروه منطقهای پیشسازها (RWGP) در چارچوب برنامه منطقهای دفتر مقابله با مواد مخدر وجرم سازمان ملل متحد (UNODC) برای افغانستان و کشورهای همسایه در تهران برگزار شد. مقامات ارشد دولتی از کشورهای برنامه منطقهای، ستاد مبارزه با مواد مخدر، پلیس مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران و سفیران و نمایندگان هیئت های دیپلماتیک از کشورهای گروه دوبلین کوچک در این نشست شرکت کردند.
آقای ناصر اصلانی، معاون اداره کاهش عرضه مواد مخدر و کنترل مرزی ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، ضمن تشکر از شرکتکنندگان در این رویداد اظهار داشت: "موضوع پیشسازها یک معضل بینالمللی است که با آسیبهای مختلف در زندگی اجتماعی و سلامت افراد و جوامع در ارتباط است." وی همچنین اظهار داشت که مبادله اطلاعات در همکاریهای بینالمللی برای مقابله با این معضل که میتواند از طریق همکاری بینالمللی حل شود، بسیار مهم است.
آقای رجینالد پیتز، رئیس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در قزاقستان، سخنرانی خود را با ذکر جملهای از وزیر پیشین وزارت امور خارجه افغانستان، آقای صلاح الدین ربانی، آغاز نمود: " مشکل افغانستان هروئین نیست، مشکل افعانستان پیشسازهای شیمیایی است". وی همچنین اظهار داشت: " اکثر کشفیات مواد مخدر از طریق عملیات اطلاعاتی است، بنابراین اهمیت اطلاعات آشکار است. یک مشکل مشترک وجود دارد، پس ما باید از طریق همکاریهای منطقهای برای ارتقای یک سبک زندگی سالم در جامعه مان یک راه حل مشترک پیدا کنیم".
سردار زاهدیان، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر، در سخنان خود اظهار داشت که مسئله مواد مخدر و پیشسازها یک معضل جهانی است که نیاز به همکاری فرا ملی و حمایت از سوی سازمانهای بینالمللی دارد. او در ادامه گفت: "عملیات و فرایندهای کنترل مرزها هزینههای سنگینی در بر دارد که همواره جمهوری اسلامی ایران متحمل شده است و البته فواید مثبت آن نه تنها برای ایران بلکه برای جامعه جهانی هم بوده است. وی همچنین اظهار داشت که بیش از 70 درصد کشفیات مواد مخدر جهانی در ایران است و 3814 شهید و بیش از 12 هزار جانباز نشان دهنده موضع جدی ایران در مبارزه با مواد مخدر است که البته نیازمند همکاریها و پشتیبانیهای بینالمللی است. سردار زاهدیان سخنان خود را با ابراز آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برقراری ارتباط و گسترش همکاری گسترده در زمینه مبادله اطلاعات و عملیات مشترک با سایر کشورها، به پایان رساند.
همچنین آقای استفان شولتز، سفیر اتریش در تهران، اظهار داشت که اخیراً بازدیدی از مرز ایران و افغانستان داشته اند و فعالیت های چشمگیر و گسترده نیروی انتظامی ایران را مشاهده کرده و امیدوار است همکاریشان با ایران ادامه پیدا کند.