نشست تخصصی دستاوردهای ایران در عرصه همکاری های بین المللی مبارزه با مواد مخدر شرکت کرد
تهران، 18 اسفندماه 1399 – دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) در جمهوری اسلامی ایران در نشست تخصصی برگزار شده در ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران شرکت کرد.
در این جلسه مقامات عالیرتبه و ارشد دولتی، از جمله دکتر محمود واعظی، رئیس دفتر ریاست جمهوری، دکتر اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، آقای انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران و سایر مقامات عالی رتبه و مقامات ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و استانداران دیگر استان ها حضور داشتند. این جلسه با هدف بررسی فعالیتها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه همکاری بینالمللی به منظور مقابله با مواد مخدر سازماندهی شده بود. استانداران از چندین استان به صورت آنلاین به این نشست پیوستند و به چالشهای مربوط به مواد مخدر پرداختند و مراکز درمان سوء مصرف موادمخدر را به صورت آنلاین افتتاح کردند.
دکتر مومنی پس از خوشآمدگویی به شرکتکنندگان اظهار داشت اگرچه بیش از یک قرن از کمیسیون مواد مخدر شانگهای در سال 1909 میگذرد، اما هنوز شاهد هستیم که موضوع قاچاق و سوء مصرف مواد مخدر در سطح جهانی در حال افزایش است، که این امر مستلزم هم افزایی و همکاری بینالمللی است. دکتر مومنی در سخنان خود از آقای فدولوف برای حمایت از فعالیتهای بینالمللی ستاد مبارزه با مواد مخدر، به ویژه برای پشتیبانی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در تعیین مرکز ملی مطالعات اعتیاد ایران (INCAS) در تهران به عنوان "مرکز منطقه ای تحقیقات و ظرفیتسازی" تشکر و تقدیر کرد.
نمایندهكشوریUNODC در جمهوری اسلامی ایران، آقای الكساندر فدولوف، پس از تشكر از جناب آقای دکتر مومنی برای دعوت و فرمایشات شان، اظهار داشت كه UNODC از سال 1999 با دولت ایران مشاركت قوی دارد و در چندین زمینهمهم از جمله تدارک کمک فنی و ظرفیت سازی در مدیریت و کنترل مرزها، کاهش تقاضای مصرف مواد، مراقبت از اچ آیوی و کاهش آسیب، عدالت کیفری و اخیراً توسعه جایگزین و معیشت پایدار با تأکید بر زنان و جوانان همکاری میکند.
آقای فدولوف بر دستاوردهای مهم ایران در زمینه کنترل مواد مخدر، مدیریت مرزها و مقابله با شبکههای جرایم سازمان یافته تأکید کرد. وی اظهار داشت که طبق گزارش جهانی مواد مخدر UNODC در سال 2020، ایران 91 درصد از کشفیات تریاک در جهان و 33 درصد از کشفیات هروئین و مرفین در جهان را به خود اختصاص داده است. وی افزود با گرد هم آمدن و همکاری در زیر چتر کنوانسیون مواد مخدر سازمان ملل متحد که به UNODC دستور داده شده است، ما فرصت بیشتری برای رسیدگی و مقابله با چالشهای قاچاق مواد مخدر و مشکلات مواد مخدر داریم.
دکتر واعظی، با ابراز تشکر از ستاد مبارزه با مواد مخدر و کلیه نهادهای فعال در زمینه کنترل مواد مخدر، به اهمیت همسایگی ایران با تولید کننده و توزیع کننده عمده مواد مخدر در جهان اشاره کرد و اظهار داشت که مبارزه با مواد مخدر نمیتواند به تنهایی و بدون همکاری بینالمللی موفقیت آمیز باشد، و تأکید کرد که مسئولیت مشترک بسیار مهم است. وی همچنین بر حمایت سازمانهای بین المللی از این مهم تأکید کرد.
***
برای دریافت اطلاعات بیشتر:
امیرحسین وزیری،
کارشناس برنامه دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد
جمهوری اسلامی ایران
تلفن: 81 ـ 77 83 87 88 (21 ـ 0098)
فاکس: 00 67 79 88 (21 ـ 0098)
پست الکترونیکی: amirhossein.vaziri@un.org