روز جهانی مبارزه با فساد ۲۰۲۴ میلادی «اتحاد با جوانان علیه فساد: شکلدهی یکپارچگی فردا»
تهران، ۱۹ آذرماه ۱۴۰۳ - به مناسبت گرامیداشت روز جهانی مبارزه با فساد ۲۰۲۴ میلادی، آقای الکساندر فدولوف، نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) در ایران، در مراسمی که با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برنامهریزی و برگزار شد، حضور یافت. این رویداد با حضور نمایندگانی از سفارت، شرکت ها، صنایع، سازمان های غیر دولتی و جامعه علمی برگزار شد.
در این مراسم، آقای محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، با اشاره به گزارش سال گذشته مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد که علی رغم وجود نهاد های متعدد برای مقابله با فساد و ترویج شفافیت، یکپارچگی و حکمرانی مطلوب، استراتژی جامع و هماهنگی منسجمی برای پرداختن به ریشه های اصلی فساد تدوین نشده است. وی خاطرنشان کرد که با وجود مشارکت ۱۹ سازمان مختلف در تلاش های ضد فساد، همچنان پرونده های بزرگ فساد روزانه آشکار می شوند که نشان دهنده عدم اثر بخشی کافی این تلاش ها است.
آقای الکساندر فدولوف با گرامیداشت این روز جهانی و هم زمانی آن با بیستمین سالگرد تصویب کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه فساد، بر اهمیت شعار سال جاری «اتحاد با جوانان علیه فساد: شکلدهی یکپارچگی فردا» تأکید کرد. وی نقش حیاتی جوانان در تقویت شفافیت و پاسخگویی را برجسته دانست و افزود که جوانان، علاوه بر اینکه از فساد متأثر می شوند، با نوآوری و انرژی خود نیروی محرکه ای برای مقابله با آن به شمار می آیند. او همچنین اشاره کرد که این کمپین در کنفرانس سال ۲۰۲۵ کشورهای عضو کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد در دوحه به اوج خود خواهد رسید، جایی که رهبران جوان به طور مستقیم با سیاستگذاران جهانی تعامل خواهند کرد. آقای فدولوف بر لزوم توانمندسازی جوانان و زنان، تقویت همکاری های میان بخشی و تعمیق تعاملات جهانی برای مقابله مؤثر با فساد تأکید نمود. وی ضمن ابراز امیدواری به تحقق تغییرات سیستمی پایدار، از حمایت های مستمر دفتر UNODC برای فراهم آوردن بستر مناسب جهت گفتگو های سازنده در کنفرانس یازدهم کشورهای عضو کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد در ۲۰۲۵ میلادی خبر داد.
جناب آقای تاماکی تسوکادا، سفیر محترم ژاپن، نیز در سخنان خود به تعهد قاطع کشورش در مبارزه با فساد در سطح داخلی و بین المللی اشاره کرد. وی تصریح کرد که اجرای اقدامات ضد فساد می تواند به گسترش روابط اقتصادی ژاپن با سایر کشور ها، از جمله ایران، کمک شایانی کند. ایشان همچنین تأکید نمودند که ژاپن همچنان به همکاری با جامعه بینالمللی برای ارتقای اقدامات ضد فساد ادامه خواهد داد.
***
برای دریافت اطلاعات بیشتر
خانم سوگند بابایی،
دستیار برنامۀ دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد جمهوری اسلامی ایران
تلفن: 81 - 77 83 87 88 21 98+
پست الکترونیکی : sougand.babaei@un.org