بهبود کیفیت خدمات درمان اختلالات مصرف مواد مخدر
از چپ به راست: آقای الکساندر فدولف، نمایندهی کشوری دفتر مقابله
|
در تاریخ 15 و 16 بهمن 1398 نشست مشورتی دو روزهای توسط "مرکز منطقهای ظرفیتسازی و پژوهش" منتخب دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC)، "مرکز ملی مطالعات اعتیاد" (INCAS) در تهران برگزار شد. هدف جلسه ، توانمندسازی اجرای درمان علمی و مبتنی بر شواهد اختلالات مصرف مواد، و ارتقای کاربرد استانداردهای بینالمللی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) در زمینهی درمان اختلالات مصرف مواد بود که به واسطه بررسی خدمات در مراکز سرپایی درمان اختلالات مصرف مواد و کاربرد استانداردهای بینالمللی در خدمات جاری صورت پذیرفت.
دانشگاهیان، پزشکان، مشاوران، رؤسا، مدیران و مقامات دولتی فعال در حوزه درمان اختلالات مصرف مواد در این جلسه شرکت کردند. دکتر آفرین رحیمیموقر، رییس مرکز ملی مطالعات اعتیاد (INCAS) اولین سخنران این جلسه بود که مروری اجمالی بر استانداردهای بینالمللی درمان اختلالات مصرف مواد ارائه داد و بر اهمیت استفاده از این استانداردها در جهت بهبود کیفیت خدمات درمانی تأکید کرد. در ادامهی سخنان ایشان، میزگردی با حضور دکتر مهدی شادنوش، رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت و آموزش پزشکی کشور؛ دکتر فرید براتیسده، معاون مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور و دکتر مهرزاد تشکریان، مدیرکل بهداشت و درمان سازمان زندانهای کشور، و با هدایت دکتر آذرخش مکری، معاون آموزشی و مدیر بخش علوم بالینی مرکز ملی مطالعات اعتیاد ادامه یافت.
دکتر مهدی شادنوش به پرسشهای
|
دکتر مکری از اعضای میزگرد درخواست کرد تا دیدگاه شان در زمینهی خدمات درمان اختلال مواد از منظر سیستمهای پیچیده و با توجه به پروتکل و استانداردها از یک سو، و انعطافپذیری لازمه از سوی دیگر، با شرکت کنندگان در میان بگذارند. اعضای میزگرد دیدگاه های خود را در مورد نقاط قوت و ضعف در خدمات موجود و همچنین مهمترین عناصر لازم برای بهبود خدمات بیان کردند.
آقای الکساندر فدولف، نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، ضمن خوشامدگویی به شرکتکنندگان، قدردانی خود را در خصوص برگزاری نخستین جلسهً رسمی مرکز منتخب منطقهای در پی مراسم معرفی مرکز در آذر ماه سال جاری، ابراز کرد. وی مجدداً خاطرنشان کرد که برنامههای درمان اختلالات مصرف مواد در ایران با بیش از یک میلیون ایرانی دریافتکننده خدمات درمان در زمینههای مختلف و براساس متودولوژیهای گوناگون، از گستردهترین برنامهها در سطح جهانی است. وی در ادامه تأکید کرد که اهمیت کاربرد استانداردهای بینالمللی در این عرصهً وسیع، از اهمیت کاربردشان در بسیاری کشورهای دیگر جهان مشهودتر است.
این نشست مشورتی دو روزه فرصتی برای شرکتکنندگان مختلف درمان اختلالات مصرف مواد در ایران فراهم آورد تا در مورد تعیین توصیههای کاربردی در راستای بهبود کیفیت خدمات در مراکز درمان سرپایی مواد در کشور به بحث و گفتگو بپردازند.