به صفر رساندن اچآیوی/ایدز
29 نوامبر 2013 - دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) در روز اول دسامبر با یاد کردن از کسانی که بر اثر بیماری ایدز درگذشتهاند، اندیشیدن درباره سالها تلاش سخت به منظور تحتکنترلدرآوردن همهگیری اچآیوی، و داشتن نگاهی صادقانه به کارهایی که هنوز برای به صفر رساندن سه مورد باید انجام شوند، روز جهانی ایدز را گرامی میدارد. سه مورد به صفر رساندن عبارتند از به صفر رساندن موارد جدید ابتلا به اچآیوی، به صفر رساندن انگ و تبعیض علیه افرادی که با اچآیوی زندگی میکنند، و به صفر رساندن مرگ بر اثر بیماری ایدز.
یوری فدوتوف، مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC)، در بیانیه خود به مناسبت روز جهانی ایدز اظهار کرد: "انگ و تبعیض مرتبط با اچآیوی کماکان زندگی افرادی را که با اچآیوی زندگی میکنند تحت تاثیر قرار میدهد و بسیاری دیگر را از دسترسی به خدماتی که مورد نیازشان است باز میدارد. زنان، دختران، کسانی که مواد مصرف میکنند، کسانی که در زندانها هستند، شاغلین جنسی و بسیاری افراد آسیبپذیر دیگر، به دلیل آنچه هستند و هرآنچه میکنند، بدون دسترسی به خدماتی که میتواند زندگیشان را نجات دهد در تقلا هستند."
وی در ادامه افزود: " در سال 2014 دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) ریاست کمیته سازمانهای حامی همکار UNAIDS را برعهده خواهد داشت. من این فرصت را مغتنم میشمارم تا همه شرکا و همکاران در زمینه پاسخ به اچآیوی را برای ارتقاء مداخلات مبتنی بر شواهد برای همه جمعیتهای اصلی ترغیب کنم".
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) در سال 2013 برآورد کرد که چهارده میلیون مصرف کننده تزریقی مواد در سرتاسر دنیا وجود دارند و حدود 6/1 میلیون نفر از آنها افرادی هستند که با اچآیوی زندگی میکنند. مصرف تزریقی مواد هنوز هم موجب گسترش همهگیری اچآیوی در خیلی از کشورهای جهان میشود، و ضعفها و نارساییهای موجود در بسیاری از برنامهها و استراتژیهای کشوری، اچآیوی هنوز هم افراد مصرفکننده مواد و کسانیکه در زندانها هستند را تحت تاثیر قرار میدهد.
امسال، بیش از هر زمان دیگری، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) تلاشهای خود را به منظور کمکرسانی به کشورها برای نیل به هدف ذکر شده در بیانیه سیاسی شورای عمومی در سال 2011، جهت کاهش پنجاهدرصدی انتقال اچآیوی در بین مصرفکنندگان تزریقی مواد تا سال 2015، تشدید کرده است. یک گروه متشکل از بیستوچهار کشور دارای اولویت بالا بر اساس میزان آمادگی انتخاب شدند. این کشورها دربرگیرنده 7/5 میلیون مصرفکنندهی تزریقی مواد هستند، که این تعداد 40% از مصرفکنندگان تزریقی در کل دنیا میباشند.
به عنوان قسمتی از این فرایند اولویتبندی، برنامههای کشوری تهیه شده و درخواستهایایجاد فرصتهای ظرفیتسازی برای مسئولین اجرای قانون و سازمانهای اجتماعی در این برنامه لحاظ شدهاند. پاسخ دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) برنامهریزی برای یک سری کارگاه در نه کشور (تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان، ویتنام، تایلند، میانمار، هند، تانزانیا، زنگبار، و افریقای جنوبی) برای پیشبرد گفتگوها به منظور بهبود مشارکتها مابین گروههایی بود که نقشی کلیدی در پاسخ به اچآیوی/ایدز در مصرفکنندگان تزریقی مواد بازی میکنند. آنگونه که یکی از شرکتکنندگان گفت "این اولین و مهمترین گام در جهت صحیح است". دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) همچنین در حال تهیه یک راهنمای آموزشی جهانی اچآیوی برای عاملین اجرای قانون است که در سال جدید تهیه خواهد شد.
اطلاعات بیشتر:
پیام مدیر اجرائی درباره روز جهانی ایدز 2013
تلاش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در زمینه اچ آی وی و ایدز