Islamic Republic of Iran

 

توانمندسازی خانواده ها: سفر UNODC ایران با برنامه خانواده‌های توانا

   

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای تحکیم ساختار خانواده و ارتقای تاب ‌آوری جامعه به تازگی اقدام به برگزاری دوره‌‌ی آموزشی ارزیابان کرده است که در مرکز همایش های بین المللی کیش در جزیره کیش در تاریخ 24 – 26 مهر 1403 برگزار گردید.

 UNODC ایران در راستای هدف خود برای گسترش برنامه در سراسر کشور، این جلسه آموزشی را برای ارزیابان از مناطق مختلف از جمله تهران، کرمان، لرستان، خوزستان، خراسان رضوی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان برگزار کرد. این ابتکار بر پایه مرحله آزمایشی موفقی است که در زمستان سال 2019 در تهران و کرج آغاز شد.

برنامه «خانواده‌ های توانا» با انطباقی دقیق هماهنگی با فرهنگ ایرانی است که ارتباط و اثربخشی آن را تضمین می‌کند. از طریق همکاری با نهادهای محلی و سازمان های غیردولتی،  UNODC اجرای این برنامه را در محیط های مختلف مانند مدارس، مراکز اجتماعی و مراکز بهداشتی تسهیل کرد. ارزیابی‌ های بعدی پیشرفت ‌های قابل‌توجهی را در شیوه ‌های فرزندپروری، سلامت روان جوانان و تاب‌آوری نشان داد.

با تکیه بر موفقیت در مرحله آزمایشی، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران از سال 2020 به اجرای برنامه ادامه داد و وارد فاز دوم با تمرکز بر هفت استان شد. از طریق آموزش آبشاری مربیان و مشارکت های راهبردی با دانشگاه های علوم پزشکی، تأثیر این برنامه به مناطقی مانند تهران، خراسان رضوی، لرستان، اهواز، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان گسترش یافته است.

در جلسه آموزشی اخیر، تیم‌ های مجری از دانشگاه‌ های علوم پزشکی مختلف، دستاوردها، استراتژی ‌های نوآورانه و موانعی را که در طول اجرای برنامه با آنها مواجه شده ‌اند، به اشتراک گذاشتند. به‌طور دلگرم‌کننده، ارائه ‌ها بر میزان پذیرش بالای برنامه و حمایت دولتی تاکید کردند و راه را برای مقیاس‌ بندی پایدار هموار کردند. مخصوصاً، تسهیل‌کننده‌های متخصص، دکتر غنچه راهب و دکتر امید مساح، از مؤسسه تحقیقات سوء مصرف مواد مخدر دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، مهارت‌ ها و بینش ‌های ضروری را به شرکت‌ کنندگان منتقل کردند و درک عمیق‌ تری از تکنیک ‌ها و ابزارهای ارزیابی را تقویت کردند.

در حالی که دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران به ماموریت خود برای تقویت خانواده ها و جوامع ادامه می دهد، موفقیت چشمگیر برنامه خانواده های توانا بر پتانسیل آن برای تأثیر ماندگار تأکید می‌کند. این برنامه بر اصل همکاری، انطباق و ارزیابی بنا شده است، و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران آماده است تا این برنامه را در سراسر ایران گسترش دهد.
این آموزش از طریق بودجه دریافتی از پادشاهی هلند امکان پذیر شد.