کمیسیون مواد مخدر با بررسی میان دوره ای اعلامیه 2019 وزرا نسبت به پرداختن به و مقابله با مشکل جهانی مواد مخدر متعهد می شود
وین، اتریش، 14 مارس 2024- نشست عالی رتبه شصت و هفتمین اجلاس کمیسیون مواد مخدر در تاریخ 14 مارس 2024، برابر با 24 اسفند 1402 با تمرکز بر بررسی میان دوره ای اعلامیه 2019 وزرا، آغاز به کار کرد. حدود 140 کشور در این نشست گردهم آمدند تا به ارزیابی پیشرفت حاصل از اجرای تمام تعهدات سیاست بین المللی مواد مخدر که در این اعلامیه ذکر شده است، بپردازند.
شصت و هفتمین اجلاس کمیسیون مواد مخدر با افتتاحیه سطح بالا و با سخنرانی ریاست مجمع عمومی، دنیس فرانسیس؛ دبیر کل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش (پیام ویدیوئی)؛ دبیر اجرائی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، خانم غدا والی؛ ریاست هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر، پروفسور جلال توفیق؛ مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، تدروس آدهانوم قبریسوس (پیام ویدیوئی)؛ و کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، ولکر تورک؛ آغاز به کار کرد.
اهمیت چندجانبه گرائی
ریاست کمیسیون، جناب آقای جانسون از کشور غنا، بحث ها را با این موضوع آغاز کرد که : "در چشم انداز کنونی جهان که با پیچیدگی های بی سابقه و چالش های به هم پیوسته مشخص شده است، اهمیت چندجانبه گرائی را نمی توان نادیده گرفت. مشکل جهانی مواد مخدر یک مسئله چند وجهی است که از مرزها فراتر رفته است و زندگی میلیون ها نفر را در سراسر کشورها تحت تأثیر قرار می دهد. این یک یادآوری آشکار است که هیچ نهاد واحد و هیچ ملتی، نمی تواند به تنهایی با این چالش مقابله کند. باهمکاری، هماهنگی و همبستگی بین المللی است که می توانیم به راه حل های پایدار دست یابیم.»
رئیس مجمع عمومی دنیس فرانسیس گفت: "من نمی توانم به اندازه کافی تأکید کنم که باید از این لحظه استفاده کنیم تا همکاری چندجانبه را دوباره تصور کنیم و آینده بهتری را برای نسل حاضر و آینده تضمین کنیم."
ابتدا مردم
آنتونیو گوترش در پیام ویدئویی خود از کشورهای عضو خواست تا با پایان دادن به انگ و تبعیض، و تأکید بر پیشگیری و توانبخشی، حمایت از حقوق بشر افرادی که مواد مخدر مصرف میکنند، و توسعه برنامههای پیشگیرانه و درمان و همه خدمات، مردم را در اولویت قرار دهند.
غدا والی در سخنان آغازین خود بر لزوم ترویج پاسخهای مؤثری که حقوق و کرامت همگان را رعایت میکند، بدون تسلیم کردن سلامت و امنیت جوامع ما به مواد مخدر و قاچاقچیان مواد مخدر، تأکید کرد.
کنوانسیونهای بینالمللی کنترل مواد مخدر هدفی جاودانه در متن خود دارند: سلامت و رفاه بشر، و در زمانی که همکاری های بین المللی بیش از همه مورد نیاز است یک زمینه مشترک جهانی را ارائه می دهند. در این دوران مملو از جدائی و اختلاف، از شما می خواهم که قدر داشتن یک چارچوب مشترک را بدانید و حول آن چارچوب متحد شوید.
شصت و همفتمین اجلاس کمیسیون مواد مخدر