پرداختن به نیازهای بهداشتی زنان در زندان ها
|
دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر جلسه مشورتی یک روزه در خصوص خدمات مراقبت های بهداشتی برای زنان در زندان در تاریخ 30 آبان 1397 برگزار کرد. هدف از این جلسه مشورتی مروری بر برنامه های پیشگیری، درمان و مراقبت اچ آی وی و امکان دسترسی خدمات برای زنان در زندان ها با مطالعه و تکمیل راهنمای عملی و لیست های تدوین شده توسط سازمان جهانی بهداشت و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد بود.
دکتر حمید شریفی از مرکز تحقیقات مراقبت اچ آي وي و بیماريهای آمیزشی، مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت - کرمان تسهیلگر این جلسه بودند. مسئولین و کارشناسان ارشد وزارت بهداشت، سازمان زندان ها ، سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران در این جلسه شرکت کردند.
در افتتاحیه این جلسه، آقای الکساندر فدولوف، نماینده کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، از مسئولین ایران برای حمایت از فعالیتهای مشترک بین دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و ستاد مبارزه با مواد مخدر تشکر و قدردانی کردند و ضمن آرزوی جلسهای موفقیتآمیز برای شرکتکنندگان، ابراز امیدواری کردند که این جلسه به شرکت کنندگان جهت پرداختن هدفمندتر به نیازهای بهداشتی زنان در زندان ها و هنگام آزاد شدن آن ها کمک کند.
دکتر مهرزاد تشکریان، مدیر کل قسمت بهداشت و درمان سازمان زندان های ایران دستاوردهای بدست آمده در زندانها برای زنان در زمینه پیشگیری، درمان و مراقبت اچ آی وی مانند ارائه مشاوره، متادون درمانی، اتاق های نزدیکی خصوصی و فعالیت های فرهنگی و فنی و حرفه ای برای زنان زندانی و تأمین مراقبت از کودکان خردسال آنان را ارائه دادند.
دکتر فرید براتی سده، معاون رئیس مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، مروری بر برنامه ها و فعالیت های پیشگیری از اچ آی وی کردند و به نقش فعال سازمان بهزیستی در زمینه مشکلات اجتماعی و اعتیاد اشاره کردند. در آخر، ایشان آمادگی سازمانی بهزیستی را برای همکاری با سازمان زندان ها در پرداختن به نیازهای زنان با تأمین حمایت بعد از آزاد شدن اعلام کردند.
در طول جلسه، شرکت کنندگان با قرار گرفتن در گروه های کوچکتر عملکردها و برنامه های فعلی را مرور کردند. این مرور شامل قوانین، سیاست ها، شرایط فیزیکی و محل و امکانات موجود در زندان ها، فرآیند ثبت زندانیان، غربالگری، ارزشیابی، برنامه درمان، خدمات ، لوازم و خدمات بهداشتی همراه با هماهنگی زندان ها با سیستم های بهداشتی و بهزیستی و هماهنگی و برنامه ریزی آمادگی برای آزاد کردن و خدمات مراقبت های پس از ترخیص بود. در دقایق پایانی کارگاه، گروه ها دستاوردهای خود را برای جمعبندی و به اتمام رساندن جلسه ارائه دادند.
بودجه این جلسه، تحت چارچوب بودجه واحد، نتایج و پاسخگویی برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه اچ آی وی و ایدز و از طریق قسمت اچ آی وی/ایدز دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد تأمین شده بود.