Islamic Republic of Iran


تأكيد رئيس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد بر واكنش هاي قاطعانهَ مقابله با مواد مخدر

در اولين سفر خود به ايران

27 تير 1390 - تهران/وين (دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد) - آقاي يوري فدوتوف، مدير اجرائي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) امروز براي بازديد سه روزهَ رسمي از جمهوري اسلامي ايران، كه شامل بـازديد از مرز ايـران با افغانستان و پاكستان و همچنين يك مركز بازپروري مواد مخدر نيز مي شود، وارد تهران شد.

آقاي فدوتوف با آقاي محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور، و ساير مسئولين ارشد ديدار خواهند كرد. از آنجائي كه ايران بالاترين ميزان كشفيات ترياك و هروئين را در دنيا دارد و كمك مؤثري به مكانيسم هاي منطقه اي مي كند، در طول اين جلسات، آقاي فدوتوف پيرامون تلاش هاي مقابله با مواد مخدر بحث و گفتگو خواهند كرد. ايشان با رئيس جمهور ايران در زمينهَ همكاري هاي بيشتر، گفتگو هاي فني بيشتر با جامعهَ بين الملل و مشاركت فعال در برنامهَ منطقه اي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد براي افغانستان و كشورها همسايه به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.

طبق گزارش جهاني مواد مخدر سال 2011 دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، جمهوري اسلامي ايران با بالاترين ميزان كشفيات ترياك (89%) و هروئين/مورفين (41%) در دنيا شناخته مي شود. با توجه به اين كه قاچاق مواد مخدر و جرائم مربوط به عنوان تهديدي عمده براي امنيت منطقه و بين الملل به شمار مي رود، آقاي فدوتوف از دولت جمهوري اسلامي ايران براي تعهداتش نسبت به كنترل اين تجارت قدرداني كرد. "جمهوري اسلامي ايران يكي از قويترين واكنش ها به كنترل مواد مخدر در دنيا را داراست."

ايران ميليون ها دلار وقف برنامه هاي مقابله با مواد مخدر مي كند و هزاران نيروي پليس در مرزها مستقر هستند تا با قاچاقچيان عقب بنشانند.متأسفانه آمار تلفات انساني سنگين است: در 30 سال گذشته حدود 700'3 نيروي پليس در عمليات كنترل مواد مخدر كشته و هزاران نيرو مجروح شده اند.

مدير اجرائي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد گفت: "من به كساني كه جان خود را در اين راه از دست داده اند، احترام مي گذارم و با خانواده هاي آنها ابراز همدردي مي كنم. ايران غالباً بار سنگين تجارت مواد مخدر را به دوش مي كشد. جان فشاني هاي اين مردان شجاع به ما كمك مي كند تا بتوانيم جلوي پيشروي مواد مخدر را بگيريم."

نتيجهَ اسفبار تجارت مواد مخدر همه گيري اچ آي وي است كه از طريق ابزار تزريق آلوده منتقل مي شود. تقريباً 70 درصد از 000'22 مورد شناخته شدهَ اچ آي وي در ايران مصرف كنندگان تزريقي مواد مخدر هستند.

ايران با يكي از جدي ترين مشكلات مصرف مواد مخدر در دنيا مواجه است و از طريق صدها سازمان غير دولتي فعال در جامعه خدمات مؤثر كنترل اچ آي وي و درمان را براي مصرف كنندگان مواد مخدر و همچنين با برنامه هاي ويژه بران زندانيان فراهم مي كند. اين كشور خدمات جامع پيشگيري ، درمان اچ آي وي و حمايت و مراقبت را براي مصرف كنندگان تزريقي مواد ايجاد كرده است.

آقاي فدوتوف نقش فعال دولت جمهوري اسلامي ايران در حمايت از ابتكارات منطقه اي، از جمله ابتكار سه جانبه، كه وزراي كنترل مواد مخدر سه كشور ايران، افغانستان و پاكستان را گردهم مي آورد، به رسميت شناخت. عملياتي كه توسط واحد برنامه ريزي مشترك هماهنگي مي شود، اميدوار كننده است - در نتيجهَ انجام 10 عمليات مشترك و تبادل اطلاعات 6 تن مواد مخدر كشف شده است. آقاي فدوتوف گفت: "من سه كشور را به گفتگو و همكاري بيشتر و دستيابي به نتايج به مراتب تأثيرگذارتر تشويق مي كنم."

امسال دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برنامهَ چهار سالهَ همكاري فني در زمينهَ مواد مخدر و جرم را با همكاري ستاد مبارزه با مواد مخدر در جمهوري اسلامي ايران و شركاي بين المللي آغاز كرده است.

مدير اجرائي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد گفت: "من اينجا آمده ام تا حمايت خود را از نقش استراتژيك و حياتي ايران در مبارزه با مواد غير قانوني اعلام كنم. اميدوارم جامعهَ بين الملل هم اين رويه را دنبال كنند و از اقدامات كنترل مواد مخدر جمهوري اسلامي ايران حمايت كنند."