Islamic Republic of Iran

 

جمهوری اسلامی ایران و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد مراسم روز 26 ژوئن "روز جهانی مبارزه با مواد مخدر" را در تهران برگزار کردند.

سخرانی نماینده دفتر UNODC ، آقای لیک بونوات

26 ژوئن 2014- هرسال 26 ژوئن، روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در سراسر دنیا برگزار می گردد. این روز که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1987 تصویب شد، برای یادآوری اهداف مورد توافق کشورهای عضو از به وجود آوردن جامعه ای جهانی عاری از سوء مصرف مواد مخدر به کار گرفته می شود.

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و جامعه دیپلماتیک در تهران، برای برگزاری روز جهانی مبارزه با سوء مصرف و قاچاق غیر مجاز مواد مخدر در روز 26 ژوئن 2014 به مقامات ارشد مبارزه با مواد مخدر در جمهوری اسلامی ایران پیوستند. همچنین برخی از مقامات ارشد از پلیس جمهوری اسلامی ایران، قوه قضائیه، شعبه اجرایی، و نمایندگان مجلس در این مراسم شرکت داشتند.

نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران ، آقای لیک بونوات، پیام دبیر کل سازمان ملل متحد، آقای بان کی مون، و مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، آقای یوری فدوتوف به همین مناسبت را قرائت کرد. آقای بونوات ضمن برجسته کردن خطر اصلی مواد مخدر بر سلامت و رفاه مردم، بر لزوم پاسخی هماهنگ به این چالش در و میان کشورها تأکید نمود. وی گفت "صلح، خوشبختی، امنیت ، حاکمیت قانون و توسعه پایدار تنها از طریق همکاری مشترک در منطقه قابل دسترسی است". نماینده این دفتر همچنین درمورد برنامه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران  برای طراحی و راه اندازی برنامه مشارکت کشوری جدید در جمهوری اسلامی ایران برای سال های 2015 تا 2018 خبر داد.

 
نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، آقای علیرضا جزینی

وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران، جناب آقای رحمانی فضلی، جامعه بین المللی را برای همکاری نزدیک تر با ایران در مبارزه اش علیه چالش های قاچاق مواد مخدر، تروریسم مربوط به مواد مخدر و پولشویی فراخواند. وی گفت "ایران از کمبود تجهیزات انتظامی و کنترل مرزی برای رویارویی با شبکه های سازمان یافته قاچاق مواد مخدر در مرزهایش با افغانستان و پاکستان رنج می برد". آقای فضلی افزود که حمایت جامعه بین المللی از تلاش های مقابله با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران می بایست به طور قابل توجهی بهبود یابد تا بتواند به تکمیل بخشی از  اقدامات مالی و تلفات انسانی قابل توجه ایران کمک کند.

آقای فضلی خواستار گسترش همکاری با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و گروه دوبلین کوچک در زمینه تبادل اطلاعات مربوط به شبکه ها و مهره های اصلی مواد مخدر، عملیات حمل و تحویل تحت نظارت، و مبارزه با پولشویی شد. او خاطر نشان ساخت که سازمان های تروریستی منطقه ای مستقیماً با قاچاقچیان مواد مخدرمرتبط هستند و از طریق تجارت مواد مخدر، باعث آشوب، تروریسم و بی ثباتی را می شوند. جناب وزیر همچنین درمورد استفاده فزاینده مسیرهای دریایی برای قاچاق مواد مخدر هشدار داد و از دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد خواست  این تهدید جدید را در برنامه آینده همکاری با ایران و کشورهای منطقه در اولویت قرار دهد.

به علاوه، آقای فضلی به سیاست ملی مواد مخدر اشاره کرد و گفت ایران به اخذ رویکردی متوازن در کاهش تقاضا و عرضه مواد مخدر ادامه خواهد داد.  ایران سیاست کمک به مصرف کنندگان مواد مخدر و افرادی از تمامی طبقات اجتماع که در خطر شروع به سوء مصرف هستند از طریق برنامه های پیشگیری، درمان و توانبخشی را ادامه خواهد داد. آقای رحمانی فضلی همچنین تخمین زد که 1،350،000 مصرف کننده مواد افیونی در ایران وجود دارد و بیش از 5،000،000 نفر ایرانی به طور غیر مستقیم در اقتصاد مواد مخدر دخیل هستند. آقای فضلی از نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای برقرار کردن زمینه گفتگو میان ایران و گروه دوبلین کوچک تشکر کرد و خواستار گسترش بیشتر همکاری مثبت با جامعه بین المللی از طریق دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد ایران شد.

معاون اول رئیس جمهور، جناب آقای اسحاق جهانگیری هم در این رویداد سخنرانی کرد و به حجم بالای درآمدهای شبکه های سازمان یافته جرم در سراسر جهان اشاره کرد. او گفت " میلیاردها دلار با کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در منطقه ما به دست آمده است در حالی که حجم کمک های بین المللی به طرز قابل توجهی کم است" او همچنین اضافه کرد که همکاری بین المللی با ایران هم راستا با اصول معمول و مسئولیت مشترک خواهد بود. او سپس تأکید کرد که قاچاق مواد مخدر، افراطی گری و تروریسم هم اکنون به صورت نزدیکی مرتبط هستند و به عنوان عامل تضعیف کننده در منطقه عمل می کنند. آقای جهانگیری از نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد خواست که خواسته ملت ایران برای گسترش محکم تر همکاری در زمینه مقابله با مواد مخدر میان ایران و جامعه حامیان بین المللی را منعکس نماید.

این رویداد با به آتش کشیدن 50 تن از انواع مختلف مواد مخدر توسط پلیس ایران با حضور مقامات ارشد ایرانی، نمایندگان هیئت های دیپلماتیک و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران، خاتمه یافت.  مهمانان اطلاع یافتند که 50 تن دیگر از انواع مختلف مواد مخدر در سراسر کشور به مناسب روز 26 ژوئن منهدم خواهد شد.

 

به همین مناسبت ، گزارش جهانی مواد مخدر سال 2014 در وین در روز 26 ژوئن 2014 توسط نایب دبیر کل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد،  آقای یوری فدوتوف معرفی شد. در مراسم معرفی، آقای فدوتوف خواستار تمرکز قوی تر بر سلامت و حقوق بشر همه مصرف کنندگان و به خصوص آن هایی که مواد مخدر تزریق می کنند و به HIV مبتلا هستند، شد.  او گفت موفقیت پایدار در مقابله با مواد مخدر نیازمند تعهد بین المللی راسخ است و اضافه کرد که یک رویکرد متوازن و جامع که هم به عرضه و هم به تقاضا بپردازد می بایست توسط پاسخ های مبتنی بر شواهد با تمرکز بر پیشگیری، درمان، بازپروری اجتماعی و یکپارچگی پشتیبانی شود.

آقای فدوتوف گفت " موضوع امسال دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای روز جهانی مبارزه مواد مخدر ارائه یک پیام امید بخش است: اختلالات سوء مصرف موادمخدر قابل پیش گیری و درمان پذیر هستند" . به همین مناسبت " بسیار مهم است که به خاطر بسپاریم که اختلالات سوء مصرف موادمخدر قابل پیش گیری و درمان پذیر هستند و این که هر جا یاری رسانی هست، امیدی هم هست".

اطلاعات بیشتر:

گزارش جهانی مواد مخدر سال 2014

کمپین جهانی مواد مخدر