Islamic Republic of Iran


جامعهَ بين المللي خدمات درمان مصرف مواد مخدر در تهران را بررسي مي كنند.

تهران، 21 تير 1390 - جامعهَ بين المللي روز سه شنبه، 21 تير ماه، در مراسمي كه توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در تهران و با همكاري ستاد مبارزه با مواد مخدر در جمهوري اسلامي ايران برگزار شده بود، از يك مركز بازپروري كوتاه مدت در تهران بازديد كردند.اين بازديد، كه سفرا و نمايندگان سياسي را در تهران گردهم آورد، بخشي از گردهمائي هائي است كه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد جهت تسهيل گفتگو، ارتقاي استانداردهاي بين المللي و اقدامات خوب سازمان ملل و همچنين فراهم آوردن همكاري هاي فني بين جمهوري اسلامي ايران و جامعهَ بين الملل بر سر يك موضوع كليدي كنترل مواد مخدر كه نگراني عمومي را برانگيخته است، برگزار مي كند. آقاي آنتونينو دلئو، نمايندهَ دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در تهران، گفت: "چنين گفتگوئي يك هدف دو جانبه دارد. نخست، فرصتي خواهد بود براي جامعهَ بين الملل تا بهتر به چالش ها، سياست ها و نتايج كنترل مواد مخدر در ايران واقف آيند. دوم، در ايـن گفتـگوها اقدامـات خـوب و درس هاي آمـوخته شـده از تجـربيات بيـن المللي و ايـراني مورد بـررسي قـرار مي گيرند."

نمايندگان گروه دوبلين كوچك، كه يك گروه مشاوره اي است و از كشورهاي اتحاديهَ اروپا تشكيل شده است، به علاوهَ استراليا، كانادا، ژاپن، نروژ و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در اين بازديد شركت داشتند. هدف گروه دوبلين كوچك تبادل اطلاعات و بحث بر سر خط مشي هائي جهت حل مشكل كشوري و منطقه اي توليد، قاچاق و تقاضاي مواد مخدر است.

تولدي دوباره يك سازمان غير دولتي است كه در سال 2000 ميلادي تأسيس شد و پيشرو در فراهم آوردن خدمات درمان به مصرف كنندگان مواد مخدر است. اين سازمان به خاطر ارائهَ خدمات نمونه در زمينهَ كاهش تقاضاي مواد مخدر، در سال 2005 ميلادي جايزهَ جامعهَ مدني سازمان ملل متحد را از آن خود كرد. تولدي دوباره 110 مركز سكونت كوتاه مدت را در بيش از 26 استان كشور تأسيس كرد. اين مراكز ظرفيت بهبود 000'140 نفر در سال را دارد. ورديج، كه محل بازديد بود، يكي از مراكز سكونت كوتاه مدت تولدي دوباره براي درمان سوء مصرف محرك هاي از نوع آمفتامين است.

اين گروه از اين مركز و اقدامات بازپروري مصرف كنندگان محرك هاي از نوع آمفتامين آن بازديد كردند. آقاي ديلمي زاده، مدير عامل سازمان غير دولتي تولدي دوباره، و آقاي عربگري، مدير مركز بازپروري ورديج، مطالبي را دربارهَ برنامه هائي كه توسط سازمان انجام مي شود ارائه دادند و به دنبال آن شركت كنندگان همراه با راهنما از مركز بازپروري كوتاه مدت بازديد كردند.

آقاي عربگري گفت: "اساس مداخلات در اين مركز بازپروري بر پايهَ حمايت رواني-اجتماعي و معنوي، با تأكيد بر خود پايشي و خويشتنداري است. بسته با نياز هاي آنها، بيماران مراحل متعدد درماني را مي گذرانند." پس از برنامهَ سكونت كوتاه مدت، مصرف كنندگان بهبود يافته به خدمات سرپائي و همچنين گروه هاي خودياري ارجاع داده مي شوند تا روند بهبود خود را كامل كنند.

در اين بازديد، آقاي آنتونينو دلئو از فعاليت ها و تلاش هاي سازمان هاي غير دولتي كه در فراهم آوردن خدمات درمان، بازپروري و كاهش آسيب در جمهوري اسلامي ايران فعال هستند، قدرداني كرد. خدماتي كه توسط سازمان غير دولتي تولدي دوباره فراهم مي شود، در راستاي استراتژي كاهش تقاضاي مواد مخدر ستاد مبارزه با مواد مخدر براي 5 سال پيش رو است كه از مساعدت جامعهَ مدني در اقدامات كاهش تقاضاي مواد مخدر استقبال مي كند.

به عنوان بخشي از برنامهَ كشوري جديد همكاري فني در زمينهَ مواد مخدر و جرم در جمهوري اسلامي ايران، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد فعاليت هائي را نيز اجرا مي كند كه موجب تقويت ظرفيت هاي سازمان هاي غير دولتي در موضوعات كاهش تقاضاي مواد مخدر و پيشگيري و مراقبت از اچ آي وي/ايدز با هدف ارتقاي رويكرد پيشگيري در بهداشت عمومي و حفظ افراد، خانواده ها و جوامع از اعتياد به مواد مخدر مي شود. آغاز به كار برنـامهَ دفتر مقـابله با مـواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوري اسلامي ايران بدون مساعدت مالي دولت هاي نروژ و دانمارك امكان پذير نبود.