Islamic Republic of Iran


قاچاق مواد مخدر و کنترل مرزها

قاچاق مواد مخدر چالش اصلي براي جمهوري اسلامي ايران به شمار مي رود. موقعیت جغرافیائی جمهوری اسلامی ایران، بخصوص مرزهای شرقی آن به طول 1923 کیلومتر با افغانستان، که بزرگترین تولید کنندهَ تریاک در جهان است، و پاکستان، این کشور را به ترانزیت اصلی مواد مخدر تبدیل کرده است. در واكنش به اين چالش ها، در طول سال ها اين كشور يكي از قويترين ظرفيت هاي مقابله با مواد مخدر در منطقه و فراتر را ساخت. در سال 2011، جمهوري اسلامي ايران بيشترين مواد افيوني را، ترياك 80% و هروئين 30%، نسبت به ساير كشورهاي دنيا كشف كرد.

PHOTO.A.SCOTTIطبق گزارشات، جمهوري اسلامي ايران سالانه ميليون ها دلار صرف اقداماتي جهت كنترل مرزهاي خود مي كند،  كه از جمله مي توان به ساخت موانع در طول مرز با كشور افغانستان و پاكستان اشاره كرد. در طی سه دههَ اخیر، بیش از 3700 افسر نیروی انتظامی در عملیات مبارزه با مواد مخدر جان خود را از دست داده اند.

علاوه بر قاچاق ترياك و هروئين، جمهوري اسلامي ايران در خصوص روند رو به رشد قاچاق و توليد غير قانوني محرك هاي از نوع آمفتامين با مشكلات جديدي رو به رو است. طی چند سال گذشته، افزایش ناگهانی و بسیار بالائی از کشفیات متامفتامین کریستال (شیشه) با درجه خلوص بالا در جمهوری اسلامی ایران گزارش شده است. مسئولين كشوري اطمينان بيشتري از توليد محرك هاي از نوع آمفتامين، به خصوص متامفتامين، در داخل كشور پيدا كرده اند.

برنامه کشوری برای جمهوری اسلامی ایران - زیر برنامه یک